Љубиње успјешно на Илиџи

20.11.2022. - Одбојка

Одбојкаши Љубиње банкома синоћ су на гостујућем терену побиједили екипу ОК „Илиџа“ из Сарајева у мечу 8. кола Премијер лиге БиХ.

Коначан резултат је био  2:3 по сетовима 25:23, 18:25, 25:18, 32:34 и 13:15.

Домаћин је био бољи у старту меча те је освојио први сет резултатом 25:23. Кроз цијели сет имао је константно вођство, а одбојкаши Љубиња стигли су неколика пута до изједначења, али нису успјели преокренути резултат.

„Нешто бољу игру у другом сету показује наша екипа. Од почетка истог наши одбојкаши су диктирали темпо противнику, контролисали игру да би им на крају припао резултатом 18:25.Трећи сет отишао је у руке одбојкаша Илиџе који га лако приводе у своју корист 25:18.Кључан је био као и у већини одбојкашких мечева 4. сет. На резултату 8:8, домаћа екипа прави серију од 5 поена и преузима велико вођство. Али поен за поеном наши момци стижу на минималну разлику. Иако је екипа Илиџе имала сет лопту на 24:21, то није оспоравало нашу екипу која је стигла и до неизвјесних 32:34. Много неискориштених сет лопти било је и са једне и са друге стране, наша екипа користи тек девету за изједначење у сетовима 2-2. Пети сет, реприза четвртог сета. На самом крају наша екипа је смогла снаге и меч ријешила у своју корист“, кажу у ОК Љубиње.

Побједничка екипа наступила је без стартног коректора, Алексе Пецеља а у наредном колу на свом терену игра против бањалучког Борца.

Коментари
Издвајамо