Љубиње домаћин бич волеј турнира

15.08.2021. - Одбојка

Током протекла 4 дана Љубиње је било домаћин Биш волеј турнира оји еј окупио, махом, љубињске екипе.

Трећи дан турнира Beach volley турнира у Љубињу донио је врло квалитетне мечеве. У првом полуфиналу играли су Тохољ/Ћук против Ћук/Ћук. Побједу је однио пар Ћук/Ћук коначним резултатом 2-1. Али у овом мечу дошло је до великог преокрета. Тохољ/Ћук имали су предност од једног сета, а у другом 17:14 и већ били једном ногом у финалу. Али опет се видило колико је одбојка на пјеску интересантна и непредвидива. Пар Ћук/Ћук остао је прибран и одиграо фуриозну завршницу овог сета дозволивши противницима да освоје још само један поен до краја. А онда у трећем врхунац драме у овом полуфиналу. Предност током првог дјлела имали су Ћукови, али ипак нису успјели да меч лако приведу крају. Тохољ и Ћук спасили су двије меч лопте и изједначили на 14:14 и 15:15, али Ћук/Ћук на крају користе трећу и окончавају меч у своју корист. Тохољ/Ћук – Ћук/Ћук 1-2 (21:17; 18:21; 15:17).

Друго полуфинале између Кнежевића и Митриновића са једне стране и Медана и Крунића са друге стране мреже било је са нешто мало мање резултатске неизвјесности. Млади Медан и Крунић пружили су квалитетну партију, посебно у првом сету. Али Кнежевић и Митриновић нису дозволили било какво изненађење.

Кнежевић/Митриновић-Медан/Крунић 2-0 (21:16; 21:8).

Утакмица за треће мјесто између парова Тохољ/Ћук и Медан/Крунић опет доноси резултатску клацкалицу и преокрете. Оба пара показали су да пораз у полуфиналу није утицао на њих и да имају велику жељу да дођу утјешног пехара намјењеног побједнику овог меча. Водили су Медан и Крунић 1-0 у сетовима и били равноправни у другом до 15:15, али искуснији пар Тохољ/Ћук изједначавају на 1-1 (21:16). У трећем сету егал током читавог тока. На крају сретнији и спретнији били су Тохољ/Ћук, рјешивши меч у своју корист (16:14).

Финале између Ћук/Ћук и Кнежевић/Митриновић почело је са закашњењем и играло се без тајм аута и по убрзанијем темпу. Ћукови су на старту првог сета имали предност од једног поена и били равноправан противник до средине, али квалитет Кнежевића и Митриновића односи превагу и долазе до предности. Игра у другом сету била је у отежаним условима. Смањена видљивост је већ задавала проблеме и једним и другим, али боље су се снашли Кнежевић и Митриновић. На крају 2-0 (21:12, 21:16) за њих сасвим залужено. Цјели турнир су одиграли феноменално, свих шест мечева побједили су без изгубљеног сета и показали да су ове године најквалитетнији пар у Љубињу.

Ђорђу Кнежевићу ово је трећа узастопна титула на Беацх воллеy труниру у Љубињу, а све их је освојио са различитим партнерима. Милану Митриновићу је тек прва, али највјероватније прва у низу.

Пехаре и награде играчима за прва три мјеста уручио је Александар Турањанин (побједник првог).

 

Коментари
Издвајамо