Љубињци и Гачанке успјешни

31.01.2021. - Одбојка

Оба херцеговачка лигаша, Одбојкашки клуб Љубиње банком и Женски одбојкашки клуб Гацко у женској били су успјешни јуче у утакмицама БиХ шампионата.

Љубињци су направили прави подвиг, у гостима су савладали екипу Јединства резултатом 3:2 у утакмици 14. кола Лиге БиХ.

Домаћини су водили са 2:0 у сетовима 25.22 и 25:18, али су Љубињци направили прави преокрет и наредна три сета ријешили у своју корист-25:20, 25:23 и 15:9.

У сљедећем колу Љубиње је домаћин првопласираној екипи на табели, Младости из Брчког.

Одбојкашице Гацка , побиједиле су у својој дворани екипу Горажда, резултатом 3: 1, у оквиру 14. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине. У првом првенственом сусрету боље су снашле домаће. Гошће су боље отвориле сусрет, водиле цијелим током , 9-13;11:17, на крају и 20:24, но добром серијом сервиса Тамаре Витковић, Гачанке рјешавају први сет у своју корист, било је 26-24.
Други сет, донио је сличан расплет. Наиме, гошће су имале предност већином сета, но овог пута су то и задржале, на крају било је 25:20 за Горажде. Трећи сет Гачанке су без веће муке ријешиле у своју корист, резултатом 25:19.
Ни у четвртом сету није виђена резултатска драма , било је 25: 16.


Виђеним могао је бити задовољан и тренер Гачанки Саша Слијепчевић.“Изузетно сам задовољан игром мојих играчица вечерас. Дале су све од себе, сам приступ био је позитиван од првог поена. Меч смо одиграли без два важна играча, али смо успјели побједити. Окрећемо се наредним мечевима, у нади да ће ове двије играчице залијечити повреде” казао је Слијепчевић.

Гачанке заузимају другу позицију из Бимал Јединства а у сљедећем колу гостују код екипе Куле у Градачцу.

Коментари
Издвајамо