Kompanija Swisslion prepoznala šampionski kvalitet

24.06.2024. - Одбојка

U Turističkom kompleksu „Gradu Sunca“ održan je sastanak između predsjednika Poslovnog sistema “Swisslion Takovo”, Rodoljuba Draškovića, i Uprave Ženskog odbojkaškog kluba Gacko “RD Swisslion”. Fokus razgovora bio je dalji razvoj ženske odbojke u Hercegovini, regiji koja je u protekloj godini doživjela pravi procvat u ovom sportu.

Predsjednik ŽOK Gacko “RD Swisslion” Željko Tepavčević istakao je da je klub bio na rubu gašenja sve dok kompanija “Swisslion Takovo” nije postala generalni sponzor. Zahvaljujući ovoj podršci, klub je postigao istorijske rezultate, osvojivši titulu prvaka BiH, kao i trofeje u Kupu Republike Srpske i BiH, bez ijednog poraza u prošloj sezoni, a tu su i sjajni rezultati na međunarodnoj sceni.

-Zahvaljujući Poslovnom sistemu “Swisslion Takovo” i predsjedniku Rodoljubu Draškoviću, od kluba koji je bio pred gašenjem danas smo postali najuspješnija sportska priča u BiH. U sezoni 2024/25 nastavljamo s istim ciljevima, a podrška našeg generalnog sponzora povećana je za čak 40 posto u odnosu na prošlu godinu. To nam omogućava kvalitetniji rad u klubu i širenje na razvoj ovog sporta na cijelu istočnu Hercegovinu – naglasio je Tepavčević.

Povećanje budžeta za 40 posto od strane “Swisslion Takovo” ima jasan cilj – investiranje u odbojkaški sport, a to je pokazala i prošla godina jer ŽOK Gacko “RD Swisslion” nije samo seniorski uspješan klub, već i njegov juniorski tim postiže sjajne rezultate.

-Ugovor o sponzorstvu omogućio nam je angažovanje dva nova trenera za mlađe kategorije, što je rezultiralo osvajanjem juniorske titule Republike Srpske. Naš cilj je da, paralelno s rezultatima, ulažemo u mlade odbojkašice i tako pokažemo da sport može zaustaviti odlazak omladine s ovih prostora – dodao je Tepavčević.

Kompanija “Swisslion Takovo” je šampion u privrednom segmentu, a Hercegovina je iznjedrila najbolju odbojkašicu na planeti, Tijanu Bošković. Uprava taj spoj šampiona razlog je što je ŽOK Gacko “RD Swisslion” danas lider ne samo zbog ostvarenih rezultata već i zbog ciljeva usmjerenih ka budućnosti i razvoju cijele hercegovačke regije.

“Sa ponosm ističemo da Hercegovina ima prvaka u privredi kompaniju “Swisslion Takovo”, prvaka svijeta u odbojci Tijanu Bošković, našu Hercegovku koja je primijer svim djevojkama na planeti” naveli su učesnici sastanka u Gradu Sunca”

Sa ovog sastanka je upućen i poziv nadležnim ministarstvima u Republici Srpskoj i BiH da se uključe u razvoj ovog sporta.

„Tražimo od nadležnih ministarstava u Republici Srpskoj i BiH da finansijski doprinesu razvoju ovog sporta. Tražimo i od privrednika Hercegovine to isto. Možemo i bez vas, ali…!“, poručeno je sa ovog sastanka.

Коментари
Издвајамо