Катарина Поповић: ЖОК Гацко никад није био ближе титули

Аутор: direktportal
20.04.2022. - Одбојка

Ни дан након великог тријумфа одбојкашица Гацка против Бимал Јединства у другом мечу плеј – оф серије за првака БиХ у овом херцеговачком градићу, не престаје прича о одбојци, која је и даље тема број један. А како и не би била, када је цијела сезона стала у један меч, у Брчком, гдје ће „мајсторица“ одлучити шампиона у суботу.

Одбојкашице Гацка на свом терену савладале су синоћ тим из Брчког, лакше од очекиваног. На крају је било 3:1, по сетовима  (25:20, 25:20, 21:25, 25:16).

Већ у првом мечу у Брчком, Гачанке су дале јасан знак да ово неће бити финале као што је то био случај претходних година, а не крију жал што нису направиле „брејк“ већ у првом меч. Ипак, све су то наплатиле синоћ и серију вратила, тамо гдје је све и почело у Брчко.

Била је ово утакмица у којој су показале да могу бити равноправан ривал, каже за „Директ“ Катарина Поповић, примач сервиса Гацка, која је наступала за оба клуба. Поручује, да су одиграле добар меч и у Брчком, али да је трећи сет био превага да већ тада направе предност. Синоћ је, додаје побиједила екипа коај је је од старта показала већу жељу и хтјење.

“Имале смо добар осјећај и прије самог почетка утакмице, превасхдно због наше публике која нам је седми играч током цијеле сезоне, одличне атмосфере у клубу, али и  зато што смо кориговали неке грешке из Брчког, гдје смо промашиле своје шансе. Синоћ нам је ишло све од руке“, рекла је Поповићева.

Сада им остају три дана да се припреме до одлучујући меч у Брчком. Између ове двије екипе нема великих непозаница, тако да ће меч у дворани брчанске Гимназије одлучити нијансе.

“Знале смо ако поправимо те мале грешке да ћемо их побиједити. Гацко никад није било ближе титули, свјесни смо  да је ово велика шанса, даћемо свој максимум, ако треба и више од тога. Свјесни смо колико ово значи нама као клубу, цијелом граду, сви чекамо ту титулу и мислим да имамо објективне шансе за такво нешто “ казала је Поповићева.

Бимал Јединство финалну серију дочекао је без иједног пораза, док су Гачанке завршила на другом мјесту па је то и разлог зашто се одбојкашка судбина рјешава у Брчком. Уколико се оките титулом шампиона земље, биће то први пут да једна екипе из Гацка буде на трону у БиХ, ако узимамо у обзир тимске спортове.

Подсјећамо, највећи трофеј у новијој историји намијењен освајачу Купа БиХ из 2014. године управо су освојиле у дворани брчанске Гимназије, против Брчанки, па сви вјерују да се историја понавља, а костур екипе из те година и данас је база, тима који са клупе одлично предводи Саша Слијепчевић.

Коментари
Издвајамо