Каћин повратак кући

09.09.2021. - Одбојка

Протеклих година смо навикли да најбоље играчице из БиХ клубова одлазе у Бимал Јединство, али је незапамћено било да нека од првотимки шампионске екипе из Брчког каријеру настави у неком другом премијерлигашком тиму. У овом прелазном року и то смо дочекали. Наиме, стандардна играчица “брчанских принцеза” Катарина Каћа Поповић одлучила је да се врати у редове свог матичног клуба – ЖОК Гацко.

Поповићева је рођена 1994. године, поникла је у Гацку гдје је годинама била један од носилаца игре екипе са којом је стигла до трофеја Купа Босне и Херцеговине 2014. године и учешћа у европским куповима. Протекле три сезоне носила је дрес Јединства, а од ове сезоне поново ће носити дрес гатачког премијерлигаша, којем ће сигурно представљати велико појачање. Крајем прошле године проглашена је за најбољу одбојкашицу Републике Српске за 2020. годину.

Око самог трансфера све је договорено и остало је само да се ријеше формалности у вези са регистрацијом играчице што је за Shora Volley потврдио шеф стручног штаба ЖОК Гацко Саша Слијепчевић.

“Доласком Поповићеве добићемо значајну ширину у ростеру, омогућиће нам квалитетнији рад на тренингу и озбиљнију припрему и реализацију тактичких замисли. Ради се о врло искусном играчу који може да има велики позитиван психолошки утицај на цијелу екипу. Посебно нам је задовољство јер се наш играч враћа у свој матични клуб” – закључио је Слијепчевић.

Прилику да одигра први меч у свом другом мандату у Гацку, Поповићева ће имати већ у другој половини септембра када почиње такмичење у Купу Републике Српске.

Коментари
Издвајамо