Из другог угла:Аријана Окука : У животу добијемо оно што заслужимо“

17.12.2020. - Одбојка

Аријана окука, дијете Одбојкашког клуба Гацко већ пуних десет година једе, „пежалбарски-одбојкашки“ хљеб. Некад би се рекло са седам кора, али након овог разговора који смо направили, убјеђени смо да се Аријана изборила за своју срећу.

Будућа полицијска инспекторка ?! (добро сте прочитали), дјевојка која је играла у Француској, Перуу, Румунији и Словеиниј) ужива у сваком дану…

Упознајмо је… из једног другачијег угла…

Која је то једна ствар коју памтиш да ти се догодила, а ослабила те?

Могу рећи да сам имала више лијепих него лоших момената у животу,ако ми је дан био лош или се нешто лоше догоди ја сам сматрала да је све за људе,увијек окренем други лист и идем даље.

Гдје се осјећаш највише своја?

Наравно код своје куће,то јесте у свом граду Гацку гдје сам одрасла,а могу рећи у Херцеговини..јер ипак камен је камен.

На које мјесто највише волиш побјећи?

Дефинитивно,природа. Да ли ће то бити нека планина,ливада или језеро  свеједно ми је, само да осјетим мир и тишину, неку сеоску идилу.

Ко је на тебе имао највише утицаја да постанеш особом каква си данас?

Моја мама наравно,мама ми је уједно и најбоља пријатељица,неко на кога се ослањам цијели свој живот. И у добру и у злу.Надам се да ћу бити у пола добра мајка као што је то она према мени,

С ким си најближа у својој породици? И зашто?

Ја могу слободно бити срећна и рећи, са свима сам блиска иако већ пуних десет година нисам сваки дан са њима, чујемо  се сваки дан и размјењујемо утиске на крају дана.Они ми дају снагу за спорт и само њихов смијех ми је довољан да живим и борим се пуним плућима.

Ко те на овом свијету најбоље познаје?

Онај ко ме је родио а то је моја Мајка Слободанка,моја љепотица.Ваљда ме разумије и остатак фамилије хахаха

Која је најбоља особина код твоје најбоље пријатељице?

Могу рећи оданост и поштење, углавном мора да буде онлајн на телефону, јер мени је телефон све, када сам раздвојена наравно.

Што си говорила да ћеш постати када си била мала?

Хтјела сам да будем манекенка. Знам да сам увијек ишла код тетке и својих првих родица и они су тамо правили од мене велику дјевојчицу, облачили ме шминкали а ја сам ходала у стану по цијели дан и никада ми није било досадно,напросто сам уживала у томе.

Када би се могла идентификовати с једним фикцијским ликом ( из књиге, филма, серије) ко би то био?

Анђелина Џоли. То је неко ко ме подсјећа на саму мене, жена која је глумила у многим филмовима, мијењала разне улоге,одлична глумица, прелијепа и моћна жена. Она ми даје испирацију за живот а у исто вријеме њен карактер је сличан моме.

Прихваћаш ли лако комплименте или их не волиш?

Битнија су ми дјела од ријечи.

Вјерујеш ли у љубав на први поглед?

Да си ме питао ово прије десет година рекла бих да,али сада искрено не.

Вјерујеш ли у сродне душе?

Ја вјерујем у то да добијемо оно што заслужимо, али баш у сродне душе …. не знам. Дјелује ми то све као нека бајка, то су нас учили још у вртићу и школи.

Када би на један дан постала мушкарац, што би прво учинила? За мене су увијек говорили да сам требала бити мушко. Па искрено ништа специјално, можда бих уживака више у животу и то је све. Јер ми смо жене као пахуљице

Што је то што никада ниси учинила, а одувијек желиш учинити? Зашто то до сада ниси направила?

Углавном све што желим ја то и урадим, такав сам карактер.Вољела бих можда једног дана да посјетим Мачу Пичу јер нисам успијела због короне. Волим да путујем,углавном вољела бих да посјећујем што више мјеста.

Да ти је данас слободан дан, што би радила?

Отишла бих код фризера, купила себи неких пар нових крпица и извела би саму себе на неки ручак. Углавном побјегла бих од лопте и сале.

Чега се највише бојиш?

Могу само да се бојим Божије силе, човјек не треба ничега да се боји, ако радите добро и надајте се добру.

Што си најлуђе направила у животу?

Не могу сада да се сјетим искрено. Ја сам позитивна особа тако да код мене увијек има неких дешавања.

Би ли рекла неком непознатом човјеку да му се залијепио тоалетни папир на ципелу? Би ли зауставила жену на цести како би јој рекла да јој се хаљина закачила у доњи веш ( или било што друго што је неугодно за видјети у јавности)?

Наравно да бих, боље ја да видим него да им се смије пола града хахаха

Како те твоји родитељи описују када си била мала?

Хиперактивна,позитивна,слаткица и дијете које никада не спава.

Постоји ли једна ствар која ти у животу недостаје?

Нема ништа што ми недостаје Хвала Богу. Због ситуације са короном може само да ми недостаје слобода, али ако ће затварање да спаси људске животе ја сам ту да испоштујем све. Породица и дечко и моји пријатељи ми увијек недостају.

Кад ћеш у Херцеговини?

План је био за нову годину али због ситуације тренутно, мислим да бих требала следеце године.

 

Коментари
Издвајамо