Историјски пласман одбојкашица БиХ на Европско првенство

17.05.2021. - Одбојка

Након историјског успјеха одбојкашица Босне и Херцеговине и пласмана на Европско првенство сумирали смо утиске са нашим суграђанкама, Дајаном Бошковић и Милицом Ивковић.

У нашем разговору пред почетак квалификација дјевојке нису криле да вјерују у овај тим и да им је највећа жеља да изборе пласман на Европско првенство које ће се играти од 18. августа до 4. септембра у Србији, Хрватској, Бугарској и Румунији.

„Заиста је невјероватан осјећај остварити историјски пласман на Европско првенство. Вјерујем да је сваком спортисти то велика круна у каријери. Ево, ми смо имале много среће да то и остваримо. Вјеровала сам у овај тим, заслужено смо се пласирале и јако сам срећна. Од почетка припрема смо имали велику жељу и због тога смо се трудиле и на сваком тренингу дали свој максимум. Како дјевојке, тако и стручни штаб. И ето, на крају се све исплатило“, каже Милица Ивковић.

И Дајана Бошковић истиче да је поносна и срећна што су успјели остварити историјски успјех и пласирати се на Европско првенство.

„Од самог почетка сам вјеровала да ће се ово десити, од првог дана су све дјевојке и стручни штаб били максимално фокусирани на остварење нашег циља. Извлачење група је 20. априла. Вољела бих да будемо у групи у Београду или у Задру, али без обзира гдје год да будемо даћемо све од себе да се максимално припремимо и направимо добар резултат“.

Дајана је због лакше повреде пропустила меч против Летоније, али ће вечерас изаћи на терен.

„Синошњи меч за нас је био јако битан, знали смо да нас побједа од 3:0 води на ЕП, без обзира на исход данашњег меча против Словеније. Честитала бих својим саиграчицама на феноменалној игри и пожртвовању. Јако тешко је било гледати утакмицу са стране, много је лакше бити на терену“, каже Дајана.

Након вечерашњег меча Дајану и Милицу чекају нове припреме и утакмице у оквиру Европске сребрне лиге.

Први пласман женске одбојкашке репрезентације БиХ на Европско првенство испратила је и најбоља одбојкашица свијета Тијана Бошковић.

„Прелијепо ми је играти са Дајаном у истом тиму. Враћа ми успомене на дане када смо заједно играле у Херцеговцу. А посебно синоћ сам била јако срећна што је Тијана била на трибинама и бодрила нас . Она је наш највећи бисер“, каже Милица Ивковић.

На крају утакмице Тијана је испраћена овацијама публике, а управо је она Едини Бегић уручила признање за најбољу играчицу утакмице.

Коментари
Издвајамо