Друга страна сестринског дуела

19.08.2021. - Одбојка

Тијана и Дајана помешаних осећања после дуела Србије и Босне и Херцеговине. Посебан дуел за породицу Бошковић одигран је у „Штарк арени“. Као победник терен је напустила српска одбојкашица Тијана, на крају руку је морала да јој пружи три године старија Дајана и честита први тријумф у међусобним окршајима када је репрезентативна сцена у питању. Један од занимљивијих тренутака на утакмици Србије и Босне и Херцеговине био је Дајанин блок приликом Тијаниног напада који је код обе изазвао осмех на лице…

„Немогуће је да се не размени која реч, ипак смо сестре. Кад сам је изблокирала више је било смешно, него као „вау“, зато што смо се шалиле са татом. Он је рекао да кад је будем једном изблокирала, могу да изађем са терена и завршим утакмицу. Због тога смо се смејале… Било је све у свему веома занимљиво“, открила је после меча Дајана Бошковић. Када су новинари Тијану упитали за исти потез, насмејала се и одговорила:

„Није ме изблокирала. Не сећам се тога“, поручила је кроз шалу млађа Бошковићева.

Наша главна узданица је утакмицу завршила са 16 поена, док је први поентер Босне и Херцеговине била Дајана са 14.

„Ми смо на терену искључиво противнице, али ми је драго што је репрезентација Босне и Херцеговине у нашој групи и што сам имала прилику да се састанем са сестром“, још једном је Тијана изнела задовољство. Мало детаљније је о сестринском окршају причала репрезентативка Босне и Херцеговине.

„Мислила сам да утакмица неће бити толико емотивна, али кад смо изашле на терен и кад је све почело емоције су ми биле баш помешане. Некако ми је било много емотивније него када смо у Турској играле једна против друге. У првом сету смо играле стегнуто, нисмо ушле растерећено у меч као што је требало. У другом смо успеле да мало боље покажемо нашу игру, екипа Србије је много искуснија од нас. Ипак је ово наш први пут на Европском првенству. Окрећемо се Азербејџану, ова утакмица остаје иза нас, покушаћемо што боље да се припремимо за следећу и да остваримо прву победу“, подвукла је Дајана Бошковић.

Коментари
Издвајамо