Дјевојке из Љубиња избориле полуфинале ФОТО

Аутор: Васо Љубенко Фото: Васо Љубенко
24.05.2023. - Одбојка

Мушка и женска екипа Средњошколског Центра Светозар Ћоровић из Љубиња бране боје РС а уједно и источне Херцеговине на Европском отвореном школском првенству у одбојци, за ученике до 18 година које је окупило око 250 дјеце из шест земаља Европе које се одиграва у Граду сунца.

Успјешније су дјевојке из овог источнохерцеговачког мјеста.

„Задовољан сам стартом. У првом колу женска екипа је поражена од представника Црне горе у једном равноправном мечу. Много више успјеха имали смо у наредна два кола. Након тога смо побиједили екипе из Чешке и Македоније и са друге позиције идемо у полуфинале гдје ћемо се састати са екипом Београда, представником Србије. У мушкој конкуренцији првог дана повриједили су нам се играчи. Други разлог је што играчи рођени 2004. нису могли да играју па смо морали да одустанемо од такмичења“, каже Милан Мичета професор физичке културе у Средњошколском центру Светозар Ћоровић Љубиње.

Женска екипа из Љубиња је првопласирана на овогодишњим Малим олимпијским играма РС а мушка екипа је била друга и након специјалне позивнице организатора наступа на овом шампионату.

Првенство, чији је промотер најбоља одбојкашица свијета Билећанка Тијана Бошковић, окупило је дјецу из Републике Српске, Србије, Сјеверне Македоније, Црне Горе, Чешке и Молдавије. Републику Српску ће, на овом такмичењу представљати екипе из Љубиња и Градишке у женској и Љубиња и Модриче у мушкој конкуренцији.

Европско првенство у одбојци за ученике и ученице до 18 година одржава се под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика, а према ранијим најавама, репрезентација Српске наступиће под својим именом, химном, заставом и међународном скраћеницом коју су прихватиле Међународна и Европска федерација школског спорта.

Домаћини првенства су Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и Град Требиње.

Коментари
Издвајамо