Дан Д за Љубињце

16.02.2024. - Одбојка

За одбојкаше Љубиње Банкома и њихове жеље да очувају премијерлигашки статус, данас је дан Д.

Наиме,  у 18 часова, у спортској дворани брчанске Гимназије, требало би да изађу на мегдан домаћем МОK Јединству и да у том мечу освоје три бода, како би мирније ушли у завршницу првенства, с реалнијим изгледима да остану у друштву најбољих. Сваки други исход за Љубињце је неповољан и с великом извјесношћу води их у нижи ранг такмичења.

Kапитен Љубињаца у овом важном сусрету је Радослав Рашо Јањић, некадашњи репрезентативац БиХ, који је ранијих година баш у Брчком остварио највише домете своје каријере играјући за оба тамошња клуба Јединство и Младост.

Осим њему, тренер Миладин Рудан ће у првој постави највјероватније повјерење указати искусним ветеранима Мирку Kозићу, Слободану Топаловићу, Александру Ђурићу…настојећи да искуством надвлада младост домаћина. Такође, донекле их грије и нада да су у досадашњим дуелима с Јединством редовно пружали добре партије и често излазили као побједници.

Ипак, нови сусрет је увијек и нови изазов за оба састава.

Према најави, овај меч 16.  кола Премијер лиге БиХ у Брчком ће судити Славиша Kузмановић из Бања Луке и  Јасмин Хусејновић из Зенице.

Након досадашњих 15 првенствених кола МОK Јединство је девето на табели са 11, док су Љубињци десети са 9 освојених бодова, а десети су Гачани са 7 бодова.

Коментари
Издвајамо