Дајана Бошковић за Глас Српске: Дођох, видјех, освојих, одох!!!!

13.05.2022. - Одбојка

Дођох, видјех, освојих, одох. Тако би се у најкраћем могла описати мисија Дајане Бошковић у Црвеној звезди којој је значајно помогла да освоји дуплу круну, а већ од септембра ће поново пут Кине гдје наставља каријеру.

Најстарији члан спортске породице Бошковић, која је већ годинама понос свих нас, није погријешила када је одучила да се на кратко врати у српску одбојку. Београђанке су прво освојиле Куп, а потом и првенство, па се може рећи да је сјајни коректор без грешке испунила оно што се од ње очекивало.

– Када сам чула да постоји опција да дођем у Звезду признајем да сам била мало скептична, јер сам годинама у иностранству. Ипак, прихватила сам позив и све је испало савршено. Заслужено смо освојиле оба пехара иако је екипа Уба у финалу била врло незгодан ривал. Губиле смо са 1:2, али смо успјеле да преокренемо – рекла је Бошковићева за “Глас Српске”.

Како је од малих ногу ватрени навијач Звезде дуго ће памтити излазак испред најватренијих навијача на Сјеверу пред фудбалски дерби са Партизаном.

– Ух, изашле смо и изнијеле оба трофеја те добиле овације. То треба доживјети. Дивно је када вам скандира десетине хиљада навијача – нагласила је Бошковићева.

Због најбоље одбојкашице свијета Тијане, те Дајане и њиховог брата Вука који игра запажену улогу у дресу кошаркаша бањалучког Борца, спорт је у дому Бошковића у Билећи прва тема. Отац Љупко прати апсолутно све, а понекад му требају и два телевизора како би испратио дјецу.

– Ако се деси да играмо у исто вријеме нас двоје или троје, вјероватно пребацује и највише гледа оног коме иде најбоље или пребаци на нешто треће. Врло је емотиван, много се нервира и чини ми се да му наши порази теже падају него нама самим. Мајка Весна је доста мирнија. Гледа и она спорт, али доста сталоженије подноси наше успјехе и неуспјехе – пренијела је Дајана атмосферу из куће поносних родитеља.

Коментари
Издвајамо