БРАВО НЕВЕСИЊКЕ

Аутор: РАДИО НЕВЕСИЊЕ
05.10.2020. - Одбојка

Младе одбојкашице Вележа постале SU шампионке Републике Српске што је највећи успјех у историји невесињског клуба. У финалу пионирског првенства РС одиграном у Спортској дворани „Невесињка“ савладале су Инову из Бањалуке резултатом 3:1 (25:17, 25:11, 21:25, 26:24).

Побједнички пехар талентованим невесињским одбојкашицама уручио је предсједник Стручног савјета Одбојкашког савеза РС Ђорђе Ликић. Пехар за најбољу одбојкашицу финалног сусрета добила је капитен Вележа Софија Братић. Представници клубова финалиста уручили су златне и сребрне медаље.Невесињке су тако на тријумфалан начин, без иједног пораза, окончале сезону коју ће дуго памтити, без обзира на њихове даље спортске путеве.

Вележ је финале почео фуриозно и у прва два сета разигране Невесињке су потпуно надиграле вршњакиње из Бањалуке. Инова се трзнула средином трећег сета демонстрирајући завидно одбојкашко умијеће. Завршница четвртог сета донијела је много узбуђења, а на крају су се радовале Невесињке.

За историјски успјех клуба заслужне су: Санда Чворо, Софија Братић, Марија Торовић, Маријана Бркић, Анета Ивковић, Сара Маврак, Ивана Окука, Вања Вуковић, Сања Стајић, Ана Перовић.

ОК „Вележ“ се захваљује тренерима, родитељима и главним спонзорима − Општини Невесиње, Електрохерцеговини и Азури д.о.о који су помогли да Невесиње добије првака РС у екипном спорту.

Коментари
Издвајамо