Бојана и Стефанија у дресу Вакифбанка

27.08.2021. - Одбојка

Двије чланице Омладинског одбојкашког клуба Леотар Бојана Амбулија и Стефанија Пајић каријеру ће наставити у једном од највећих свјетских одбојкашких клубова Вакифбанк из из Истанбула.

У њему су донедавно играле и српске репрезентативке Маја Огњеновић и Милена Рашић а двије младе одбојкашице ускоро ће се преселити у Турску. „Од шест спортиста одабраних за ВакифБанк инфраструктуру из ВакифБанк школе одбојке коју је отворила филијала овог клуба из Сарајева међу њима су и наше двије чланице“, сазнајемо у овом клубу.

Како сазнајемо Бојана и Стефанија су потписале уговоре за прву сезону а ако задовоље, а на добром су путу, потписаће и професионалне уговоре. Одбојкашице из Требиња ће наставити са одбојкашким развојем заједно с другим играчима инфраструктуре у објектима ВакифБанк Спортског друштва а у Турској ће наставити са својим образовањем. Стефанија је већ отпутовала 16.августа након добијања Турског држевљанства по хитном поступку, а Бојана ће јој се придружити када, ускоро ријеши питаЊе турског држављанства.

Позив и ангажман за двије одбојкашице из нашег града, велико је признање за успјешан рад Омладинског одбојкашког клуба Леотар али и за цијело спортско Требиње јер је Вакиуф банк најбољи женски одбојкашки тим на свијету. Екипа из Истанбула је три пута била свјетски клупски првак, четири пута освојила Лигу шампиона, 12 пута турско првенство и седам пута куп.

Коментари
Издвајамо