Бисер Љубињске школе одбојке Илија Крунић : Позови Херцеговце за титулу

09.12.2021. - Одбојка

Непресушно врело, одбојкашки извор у Љубињу, Одбојкашки клуб Љубиње банком изњедрио је бројне таленте. И гдје год да су пошли, а одлазак је неминовност, проносили су славу љубињске одбојке. Тим путевима и стазама, иде и Илија Крунић, талентовани одбојкаш који игра на позицији „примача“ и након Љубиња заиграо је у бијељинском Раднику. И тамо је уписао Правни факултет.

Неписана пословица у Семберији и Посавини гласи:“Позови Херцеговца или Херцеговку за титуле“. Да ли је то још увијек на снази?

Па могу се похвалити као Херцеговац да је то тако. Иситина наравно. Тренутно у Раднику са мном играју још два Херцеговца, мој суграђанин Александар Ђурић који је такође прошао љубињску школу одбојке а ту је и искусни Душан Перишић из Гацка који има итекако богату и успјешну каријеру. Много је дјевојака и момака из Источне Херцеговине у овом дијелу РС играло тако да је стварно истина да не могу без нас. Ево не смијемо заборавити значајан траг који је овдје оставио Бојан Новокмет без кога ова прича не може никако проћи. И он је до прије пар година наступао за Радник и играо финале Премијер лиге БиХ против Младости. И освојио бројне титуле. да не заборавим сјајног момка Анђелка Ћука који је имао изузетно богату међународну каријеру… Бојим се да не заборавим некога.

Како ти изгледа један, студентско спортски дан? Имаш ли слободног времена за изласке? Евентуално и неку симпатију?

Мој дан у Бијељини је употпуњен максимално, тренинзи ујутру а послије тренинга идем на предавања. Увече одрадимо још један тренинг …. Понекад буде напорно али стижем за сада све. А што се тиче другог дијела питања за дјевојке се увијек издвоји слободног времена. У Херцеговини се каже да дјевојке не смију да трпе због наших обавеза. Хахахаха

Да ли си задовољан играма и наступима у досадашњем дијелу шампионата?

Задовољан сам до сада како се одвија ситуација. Ево баш прије пар дана је било пет мјесеци од како сам потписао уговор. Ближи се ето и крај полусезоне овогодишње Премијер лиге БиХ па ћемо мало више сабрати утиске на паузи.

Како један примач прима критике а како похвале ?

Хахахахаа Па видите овако и критике и похвале су увијек добродошле. Критике поготово. Похвале ипак треба узети са мало резерве. А и ми примачи смо навикли на тај терет пријема тако да нам то не пада тешко.

Илија нам даље прича да је против матичног клуба било поприлично необично играти али Одбојка је спорт у коме, ако си професионалац, понекад емоције склониш на страну. У својој каријери је освојио низ титула… тешко их је избројати. Покушаћемо… Био је освајач Прве лиге РС (сениори), два пута финалиста купа РС, Мале олимпијске игре,  регионална такмичења основних школа три пута освајач, једном МВП, два пута освајао републичко финале Малих олимпијских игара средњих школа, два регионална, два  републичка, једном МВП,  четири кадетска првенства РС, једном МВП Пионирског првенства РС, три пута освојио пионирско првенство БИХ, једном МВП , јуниори РС три титуле пута, једном БИХ а  играо је за репрезентацију двије Балканијаде…. и још тога има.

Боже здравља, биће их још. Овај талентовани одбојкаш, као и многа херцеговачка дјеца расута по свијету заслужују највеће домете и висине.

Коментари
Издвајамо