Билећки одбојкашки дрим тим

30.03.2021. - Одбојка

У фудбалу постоји пословица, фудбал је игра у којој увијек побјеђују Њемци.

Ми ћемо мало парафразирати, односно измијенити ову пословицу и написати:Одбојка је игра у којој се увијек на крају радују Билећанке.

Не, не мислимо на Тијану Бошковић него на прави бисерни низ одбојкашица из Билеће које играју у екипама учесницама Плеј офа Одбојкашког првенства БиХ.

Кренимо редом.

У мечу екипа ЖОК Гацко и БЛ волеј Тамара Витковић наступа за Гацко, а Милица Ивковић за БЛ Волеј. У Гацку је побједу остварила Тамарина екипа и повела 1:0 у серији која се игра на двије побједе.

Резултат је био 3:1 за Гачанке, по сетовима 23:25; 25:20; 30:28; 25:17. И једна и друга играчица су стандардно биле међу најбољим. Очекује се велика борба ове двије екипе за улазак у финале. Готово идентично, само са другим именима, било је и у другом полуфиналном дуелу.  У Спортској дворани под Бијелим бријегом у Мостару били су, са једне стране Ана Вукоје (Мостар), а са друге њена сестра Ирена и Јована Биберџић (БИМАЛ Јединство). Колико су ове дјевојке успјешне свједочи податак да су Билећанке, у својим екипама, убједљиво најбоље. Подсјетимо и да је почетком године уручено признање за „Спортисту године“ Билеће за Јовану Биберџић. Јована је у претходном периоду са својим Бимал Јединством освојила бројне трофеје, а једна је од најбољих одбојкашица у РС.

Саставите ових пет дјевојака, и још једну из талентоване екипе Херцеговца, у јединствени билећки тим,  добили сте, у то смо сигурни новог првака БиХ.

А зашто тако није… ?

Коментари
Издвајамо