Билећанке јуришају на Европу

Аутор: Радио Билећа
05.05.2021. - Одбојка

Прву квалификациону утакмицу за одлазак на Европско првенство одбојкашице БиХ играју сутра а у државној репрезентацији су и двије Билећанке, Милица Ивковић и Дајана Бошковић.

У овој квалификационој групи поред БиХ и Словеније налазе се Чешка и Летонија. Турнир се игра по принципу „свако са сваким“, па се три утакмице играју у Летонији, а три у Зеници.

Дајана Бошковић каже да је Словенија незгодан противник, али да вјерује да ће из прве утакмице изаћи са освојеним бодовима.

“Од екипа против којих играмо могу рећи да познајемо само Летонију, с обзиром да смо против њих играли на прошлим квалификацијама. Ниједну екипу не схватамо као лаког противника и даћемо све од себе на свакој утакмици. Словенија је можда наш најјачи противник, против њих играмо прву утакмицу и надам се најбољем. Мислим да имамо квалитет да се пласирамо на предстојеће Европско првенство. Што се тиче турнира у Зеници, подршка публике би нам јако значила, али све зависи од епидемиолошких мјера. Вољела бих да на нашем терену дођемо до историјског успјеха за женску одбојкашку репрезентацију БиХ“, каже Дајана Бошковић.

Прије одласка на турнир одбојкашице су прошле припремну фазу у Какњу. Дјевојке су напорно тренирале, са великом жељом да у августу заиграју раме уз раме са најбољим играчицама Европе. БиХ никада није изборила пласман на Европско првенство у женској одбојци па је овом тиму то још један, додатни мотив.

„Јако ми је драго што смо се послије дужег времена окупили, и то са јако великим мотивом и жељом, да се квалификујемо по први пут на Европско првенство. Имамо велике шансе, наше је да дамо свој максимум, и сматрам да резултат неће изостати. Важно је то што су се све дјевојке одазвале, и имамо заиста сјајан тим. Атмосфера је такође веома добра, што је важан фактор за велике резулате. Већ сутра играмо против репрезентације Словеније. Они су фаворити у нашој групи. Тако да морамо на почетку турнира ући максимално сконцентрисано. Неће бити лако играти, ни против једне репрезентација, зато се не смијемо опуштати“, поручује Милица Ивковић.

Иза Милице и Дајане је више него успјешна клупска сезона, па вјерујемо да ће низ добрих резултата наставити и у репрезентативном дресу.

У нашем телефонском разговору Милица је истакла да је јако срећна што она и Дајана имају прилику да представљају Билећу и што су заједно, јер су, каже, једна другој велика подршка. О доброј атмосфери у репрезентацији, као и о међусобној подршци говорила је и Дајана Бошковић.

„Атмосфера у екипи је феноменална. То је један од најважнијих фактора. Могу рећи да смо у пуном саставу и да ћемо пружити свој максимум на терену. Драго ми је што сам са Мицом опет у екипи, јер давно смо ми браниле боје Билећког Херцеговца. Дијелити терен са њом ми враћа неке јако лијепе и драге успомене“, закључује Дајана.

Коментари
Издвајамо