Бојан Новокмет окупио најбоље мајсторе „бич волеја“

Аутор: Радио Требиње Фото: Предраг Муцовић, Радио Требиње
09.07.2022. - Одбојка

На Бреговачком базену у Требињу данас је почео најпопуларнији турнир у одбојци на пијеску у Републици Српској „Sunrise beach volley tour 2022“.

Турнир је свечано отворила начелник Одељења за културу, породицу, спорт и образовање Слађана Скочајић, истакавши да је Требиње град спорта и да су сви спортисти добродошли.

„Требиње има изузтне услове за спортисте. Морам поменути да сада радимо на томе да свака мјесна заједница добије игралиште за малишане и како расту наша дјеца, тако расту и терени у граду. Можемо се похвалити стадионом са тартан стазом, теренима на отвореном у Граду сунца, али оно што је дијамант нашег града је свакако Олимпијски затворени базен поред Требишњице који чека спортисте који долазе на припреме. Надам се да се спортисти из цијелог свијета у Требињу осјећају угодно, да могу сви људи добре воље доћи овдје, ако треба да прославимо заједно празнике, као што је данас Курбан бајрам за наше учеснике којима у име Градске управе честитамо овај велики празник“, казала је Скочајић.

Организатор турнира је „Management event box“, на челу са директором турнира Бојаном Новокметом који је рекао да се овај турнир одржава у неколико градова широм Републике Српске.

„Ове године смо се одлучили да то буду Требиње, Бијељина и Градишка. Ја сам прве одбојкашке кораке направио управо на овом терену, тако да сам емотивно везан за овај терен. Било је тешко све организовати, посебно јер смо ове године имали најаву доласка руско-украјинског пара и око тога се подигла и медијска помпа, али спорт спаја људе. Ту су такође наши гости из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине. Морам истаћи да наградни фонд ове године изузетан, за прво мјесто награда је 1.500 марака, за друго 600 марака и за треће 300 марака. Захваљујем се свим нашим спонзорима, а посебно бих истакао градоначелника Требиња Мирка Ћурића и генералног директора МХ ‘Електропривреда РС’ Луку Петровића који имају визију да спорт подигну на виши ниво“, навео је Новокмет.

Турнир је и прошле године достигао велики успјех, а ове године су се потрудили да како у организацији, тако и у наградном фонду пројекат подигну на још виши ниво.

Коментари
Издвајамо