Милица понос Љубиња

Аутор: ОК Љубиње банком
10.05.2022. - Одбојка

У рађању женског тима љубињске одбојке, постоји једно име и презиме које годинама пролази кроз све категорије, и оставља немјерљив траг својим доприносом и појавом. Људи често заборављају на почетну тачку женске одбојке па данас мисле да нешто може боље или више. На тој почетној тачки стоји ова дјевојка.

„У питању је Милица Новокмет. На старим фотографијама од 2007. године можете видјети малу дјевојчицу која је тренирала у овоме клубу све до сада. Она је доказ да постоје особе које себе никад нису истицале у први план, али су управо околности и резултати које је правила довеле то тога.Она је данас дјевојка која је за нас била највеће појачање и доприњела напредак у сваком сегменту и људском, а и спортском. Сигурно је да смо у овој сезони уз њено дугогодишње искуство у овоме спорту, играли са много више самопоуздања. Њено присуство, када су јој обавезе дозвољавале, сваки пут је подизало озбиљност и енергију на тренинзима. Испратила је генерације које су већ прошле кроз овај клуб, и увијек лијепо дочекала многе које су долазиле и које су и дан данас ту“, кажу у ОК Љубиње банком.

Милица је недавно одиграла посљедњу утакмицу и оставила одбојкашку лопту. Не зато што је хтјела, већ зато што није имала другу могућност. Она је на путу личног усавршавања и рада на себи. И до самога краја видјели, подизала је морал и амбицију на степен максимума, а то је одувијек и радила.Тренери и остале дјевојке идаље гаје наду да ће овај карактер заиграти макар и сљедеће сезоне, иако дубоко у подсвијести знају да је то можда и неостварљиво, истичу у љубињској екипи.

„Жао ми је, и нормално је да ће ми бити криво. За одбојку знам од свог рођења. Тако да је и тешко напустити, јер се један дио мене увијек враћа лопти. Ако некад будем у могућности можда заиграмо заједно опет, али за сада, овдје се поздрављамо“, рекла је Милица послије утакмице.

Оданост дресу ОК Љубиња, годинама, говори  да је ту у питању друг који не оставља никад, и кад се побјеђује и кад се губи. Синоним људског владања, спортског духа и љубави према локалном клубу, налази се у личности као што је наша Милица.

Коментари
Издвајамо