Терзић сели у Русију

17.12.2021. - Одбојка

Најдуговечнији селектор српског спорта је изгледа после 19 година завршио мисију на клупи наше репрезентације. Према информацијама медија из Италије и Русије, одбојкашки тренер Зоран Терзић је најозбиљнији кандидат да преузме кормило руске репрезентације.

Како сазнају, он је слободан, пошто му је после летошњег ЕП у Београду истекао уговор са Одбојкашким савезом Србије и није договорен продужетак сарадње.

Русија је управо после ЕП у Београду остала без селектора пошто је италијански стручњак Серђо Бусато окончао мандат на клупи. Од тада траје неизвесност ко ће га наследити. Прво се помињао Италијан Стефано Лаварини и деловало је да ће он добити посао. Али у тамошњем савезу дошло до несугласица и подељености око ангажмана актуелног тренера Новаре.

Тако је последњих дана у први план искочило Терзићево име око којег су се сви у Савезу сложили да је прави избор. Према писању италијанских медија, он је већ прихватио понуду из Москве и до краја године би и званично требало да буде потврђен као нови селектор. Иначе, Руси су и 2019. желели да ангажују Терзића.

Коментари
Издвајамо