Зрињски пред гашењем ???

21.01.2022. - Кошарка

Кошаркашка лига БиХ и клубови који у њој наступају сусрећу се са мноштвом проблема ове сезоне.
Пандемија коронавируса утјече на ростере екипа, па свако коло тренери до задњег трена не знају у којем ће саставу играти. Поред коронавируса, велики „вирус“ је похарао клупске буџете. Прво је Босна Роyал обуставила тренинге, потом наступала са пет сениора у свом ростеру, али су се успјели изборити са свим проблемима и наставити такмичење. Зенички Челик је, након што је у претходним сезонама направио велике помаке и вратио се у друштво најбољих, морао капитулирати пред беспарицом. Зеничани су напустили лигу, суспендовани су и пребачени у најнижи ранг, а због свега тога немају право пласирати се у највиши ранг такмичења у наредне три године, чак и ако то остваре резултатски на паркету.
Како стоје ствари, то није крај свим проблемима у бх. кошарци. Мостарски Зрињски налази се у тешкој ситуацији. Ростер је преполовљен, неколико играча је напустило тим, а посљедње сусрете су одгодили због вируса. Да ли се ради о коронавирусу или беспарици, бит ће познато у наредним данима. Добро упућени у Мостару кажу да је клуб пред гашењем и да је јако тешко повјеровати у повратак у нека боља времена.
Да ли ће Зрињски доживјети судбину Челика или ће успјети да се извуче из цијеле ситуације као Босна остаје да се види. Сигурно је да је потребно анализирати како долази до гашења клубова и на који начин им уопште помоћи да превазиђу цјелокупну ситуацију.

Коментари
Издвајамо