Зоран Савић: Из пораза сам научио више него из побједа

16.03.2021. - Кошарка

Легенда наше кошарке Зоран Савић, која је од данас спортски директор Партизана, истиче да у избору стручњака грешка не сме да се направи. Остоја Мијаиловић, Партизана на промоцији Зорана Савића, новог спортског директора Партизана је истакао:

– Од данас се окрећемо новом систему рада, новој филозофији. Гледамо у будућност!

Захваљујући се на прилици да ради у Партизану, Савић је истакао:

– Клуб треба да се врати на старе стазе и да се искористи бренд који Партизан има, да надјемо размеру страних и прављења домаћих играча.

На питање шта га је мотивисало да се врати у српску кошарку, одговорио је:

– По менталитету сам човек који ради у клубу, а не агент. Последњих пет година нисам био у клубу, оставио сам тај посао који је доноси највећи стрес. Недостаје ми тај стрес, да ли смо добили утакмицу или нисмо… За 99 посто људи је изненађење. Вратио сам се јер сам код свих мојих пријатеља као што су Лончар, Жељко Обрадовић, видео припадност бивших играча, јер никад ниједан није рекао ружну реч о клубу. Договор је постигнут врло брзо, за пет дана.

Нагласивши да једине гаранције које може да да су везане за маскималан рад.

– Мене занима само терен. Морамо да се окренемо кошарци. Најбитнији човек у клубу је тренер. Врхунски тренер од просечне екипе направити добру и обрнуто, Не смемо да погрешимо око тренера. Играче морамо да ставимо у ситауцију да обављају свој посао. Ми смо у ситауцији да знамо ко су нам председници клубова, а не знамо ко су играчи. Навијачи долазе због играча, а не због тога што сам ја спортски директор – нагласио је Савић и да клуб мора да направи хибридни модел прављења екипе. – Партизан у овом тренуку по имену заслужује да игра Евролигу. Екипа треба да пружа више од оног што даје. Ово нам је свима испит. Нисам размишљамо о томе, прва ствар је да завршимо сезону. Сваки играч мора да се докаже. Из пораза сам више научио него из победа.

Коментари
Издвајамо