За Херцегспорт специјално из Братиславе Владо Драганић: Корона нас успорава али вјерујемо у себе

15.01.2022. - Кошарка

Владо, најприје честитамо на одласку на Европско првенство! Да ли си се овом могао некада надати?

Хвала вам много. Па сигурно да када кренете да се бавите спортом маштате о томе да заиграте за репрезентацију на неком од највећих такмичења. Сигурно да се и јесам и нисам надао томе, и сада се то на моју радост ипак остварило.

Како изгледа по теби првенство.?Има доста недоумица око ковида? Колико вас тај притисак оптерећује?

За мене је све то ново, први пут сам ту, и искрено да кажем пун сам утисака оних позитивних, бити ту са најбољим играчима Европе је заиста невјероватан осјећај. Једина негативна ствар јесте та корона, која ствара доста проблема како нама тако и свим осталим репрезентацијама. Сигурно да ствара доста оптерећења то свакодневно тестирање и ишчекивање резултата, хоћете бити спремни за утакмицу или не. Али таква је ситуација и морамо да се помиримо са тим и изнесемо на најбољи могући начин.

Поред тебе близу одласка на Еуро био је и Милојевић. Има ли у Херцеговини кадра за европско првенство?

Да био је и Милојевић ту на припремама пред Еуро, нажалост није се нашао на коначном списку, али и сам долазак на припреме репрезентације је огроман успијех за сваког спортисту. И сигурно је да Херцеговина има доста талента за спорт не само за рукомет, само што се нажалост не придаје томе пажње колико би требало. А мислим да уз мало више улагања у спорт имали би више спортиста који би правили врхунске резултате.

Како оцјењујеш твоје игре у протеклој јесењој полусезони у Премијер лиги БиХ? Леотар си „уништио“ са крила

Могу слободно рећи да сам презадовољан полусезоном иза себе у Премијер лиги. Квалитетно сам радио и тренирао цијело вријеме, залагао се максимално што се на крају одразило и на добре игре. Утакмица против Леотара је била таква да се отворило мало више простора на мојој позицији и успио сам то да искористим на најбољи могући начин.

За крај оцијени игре РК Леотар и колико си могао да испратиш Херцеговину из Невесиња? Чули смо да си био њихов редован навијач када би долазили у Бањалуку?

Многи су рекли за Леотар да је изненађење полусезоне, али искрено за мене и није изненађење. Очекивао сам од њих да ће бити добри и да ће бити у врху, јер знам да тренер Дарко Таврић заиста одлично ради свој посао, а и успјели су да сачувају комплетан тим од прошле сезоне и уз пар појачања се све то посложило управо онако како је то Дарко ја вјерујем и замислио. Што се тиче Херцеговине, њих наравно пратим стално и кад сам год у прилици гледам њихове утакмице. Стално сам у контакту са њима. И они су имали једну добру полусезону, чак можда и изнад очекивања, јер су имали доста кадровских проблема. Морам похвалити тренера Ивановића који је успио то све да посложи и да са доста подмлађеним саставом направи завидан резултат, и ја се надам да ће радити још боље и да ће ићи само узлазбом путањом.

Коментари
Издвајамо