Војнаровски тврди:Јокић поново МВП

Аутор: Моцартспорт
09.05.2022. - Кошарка

Денвер хендикепиран повредама није могао даље од прве рунде плеј-офа, али Никола Јокић је радио све што је у његовој моћи, па и више од тога, те ће тако и другу сзону узастопце бити проглашен за најбољег играча НБА лиге.

Вест још није званично потврђена, али је доноси Адријан Војнаровски, најпроверенији и суштински безгрешан извор кад су у питању збивања у најјачој кошаркашкој лиги света. Јесте да Јокићеви Нагетси у одсуству повређених Мајкла Портера и Џамала Марија нису могли да се порвају за титулу, али Николин индивидуални учинак у тиму који је суштински целе сезоне зависио само од њега био је довољан да српски ас одбије конкуренцију у Филаделфијином Џоелу Ембиду и Милвокијевом Јанису Адетокунбу.

Јокић је у регуларном делу сезоне у просеку бележио 27,1 поен по утакмици, уз 13,8 скокова и 7,9 асистенција, док је у плеј-офу био још ефикаснији. Међутим, ни 31 поен – уз проценат шута из игре од 57,5 одсто – те 13,2 скокова и 5,8 асистенција нису били довољни да би Денвер избацио Голден Стејт. Међутим, Голден Стејтов Дрејмонд Грин, некада први дефанзивац НБА лиге и редовни члан најбоље обрамбене петорке, овако је медијима објаснио колико је заиста добар Јокић.

“Рекао сам му: хвала што ме чиниш бољим. Част је и задовољство играти против неког тако вештог. Обично су толико талентовани и вешти момци мекани. А он је далеко, далеко од меког. Апсолутно невероватан играч“.

Коментари
Издвајамо