Ускоро и први Требињац у НБА. Николин пут међу највеће

14.07.2021. - Кошарка

Никола Марић, дијете Кошаркашког клуба Леотар на својој кожи је, од раног дјетињства осјетио шта значи бити професионалац.

Одрастао у породици у којој се, како у Херцеговини кажу, увијек знао сваки ред, а кошарка је била исходиште свеха. И отац и мајка су били успјешни кошаркаши, млађи брат и сестра такође, а Никола… Е то је тек интересантна прича. Веома рано је напустио кућу и кренуо својом стазом кошарке и жвиота.

„То је процес који мора свако да прође,ако жели да достигне неки већи ниво.Било ми је тешко тада,без родитеља,кад сам са 13 година отишао у иностранство,међутим током времена сам се навикао.Мора Банк Андора је била највећи клуб у Шпанији у коме сам играо, а и ја сам играо на највећем нивоу.Прву годину кад сам играо тамо играли смо шпанску лигу, а касније смо играли Еврокуп.Играо сам са доста добрих играча.Након Андоре играо сам за Леотар пар утакмица“, прича нам Никола.

Одлазак у Америку је био пун погодак. Нова земља и нова, одлична искуства, каже Марић и наставља.

„Слушао сам много пута приче како су у Америци услови за рад бољи и одувијек сам желио да одем тамо.Сад похађам амерички колеџ и морам да кажем да је тамо много теже него у Европи,много већи број тренинга, а још је ту и школа.У почетку је било тешко то искомбиновати,али ушао сам у ритам.Колеџ кошарка је доста физикалнија,доста бржа,и не игра се толико тимски већ зависиш сам од себе.Сви играчи се труде да се покажу у најбољем свјетлу.Ова трећа година на колеџу ми је била најбоља сезона у Америци, а и прва година је била јако добра“, истиче Никла Марић.

када смо га упитали о плановима , Никола није имао превелике дилеме.

„Сљедеће године узимам диплому и жеља ми је да изађем на драфт и одиграм пар сезона у НБА лиги. Једног дана, у будућности, када на кошарку будем гледао више рекреативно,волио да се вратим овдје.Вјера је увијек у мом животу имала значајну улогу и без ње не бих био овдје гдје јесам.Породица је наравно увијек била мој ослонац,и била ту за мене у добрим и лошим тренуцима“, говори нам Никола.

Пожељели смо му прије свега добро здравље, а са тим ће све остало…

Ко зна, можда једног дана и то врло скоро, добијемо и првог Требињца у НБА.

Коментари
Издвајамо