Убједљив пораз на крају године

30.12.2020. - Кошарка

Кошаркаши Хеа вечерас су убједљиво поражени у Бијељини од екипе Радника резултатом 96:60, по четвртинама 26:12, 27:18, 18:17 и 25:13 у одложеној утакмици 3. кола Прве кошаркашке лиге РС.

Домаћини су били много бољи противник и веома расположени за игру. Кокоруш са 30 поена те Цуровић и Влачић са по 18 предњачили су у побједничкој екипи. Код Билећана, који су дошли са свега девет играча, Братић је имао по 14 поена и скокова а Попара 19 поена.

Табела прве кошаркашке лиге РС и статус Хеа изгледају веома чудно. Наиме, Хео је тренутно посљедњи са скором од 5 побједа и два пораза, од тога један парфорфе.

Билећанима је остало да, из јесењег дијела шампионата одиграју још три утакмице, против Славије у Источном Сарајеву и Дрине принцип у гостима те код куће са фочанском Сутјеском. Уколико сва три меча ријеше у своју корист, а постоје реалне шансе, биће у врху табеле са реалном шансом да се укључе у борбу за Премијер лигу.

Ипак стварност је другачија Хео је ни на небу ни на земљи.  Како сада ствари стоје, најреалнија је опција да се на прољеће кошарка у Билећи, ако је судити по незаинтересованости оних који треба да помогну, неће ни играти. Кошаркаши су спремни да изгарају, али се нажалост, мимо кошаркашког правоугаоника, нимало и низашта не питају.

Сутра је сједница Скупштине општине Билећа па ако одборници као Дјед мраз донесу добре вијести за кошаркаше Хеа аутор ће овај текст и коментар са задовољством обрисати.

Дај Боже да гријешим.

Коментари
Издвајамо