Тројка из блока-хуманост у првом плану

30.07.2021. - Кошарка

На хуманитарном турниру „Тројка из блока“ која је одржана на спортским теренима у насељу Тини побједник је Стефан Бекан, друго мјесто заузео је Душан Кашиковић, а треће мјесто Алекса Ћузулан. Са пола терена шутирало је 37 учесника, а тројке је шутирало 97 такмичара.

Члан организације „Срби за Србе“ из Републике Српске Александар Мршић је истакао да ће бити преко 15 турнира широм Србије, Црне Горе и Републике Српске.

„Овај турнир као и сви догађаји у Херцеговини је за изградњу куће породици Макера из Љубиња. Отац Гојко има шест синова и кренули су са изградњом куће. Ми желимо да им помогнемо да заврше са изградњом јер су досад живјели као подстанари у једној трошној кући. Средства се и даље скупљају, а ‘Тројка из блока’ није завршни чин. Најједноставнији начин је позив на телефон 17763, а позивом се донирају двије конвертибилне марке“, казао је Мршић

Ова организација од 2005. године помаже социјално угроженим породицама са четворо и више дјеце и од тада је скупљено преко шест милиона евра, а помогнуто је преко 2.700 породица са преко 13.500 дјеце.

Организација има десет огранака (Србија, Република Српска, Црна Гора, Њемачка, Аустрија, Швајцарска, Америка, Шведска, Норвешка, Канада) са неколико хиљада волонтера широм свијета.

„Тројка из блока“ је сутра у Херцег Новом, у недјељу је у Котору, а у уторак у Добоју.

Коментари
Издвајамо