Требињски тандем на Лојовом списку

07.10.2021. - Кошарка

Женску кошаркашку репрезентацију БиХ у новембру очекује почетак квалификација за Еуробаскет 2023 у Словенији и Израелу а на списку су и двије Требињке, Миљана Џомбета која игра за румунску екипу Сату маре и Милина Мишељић из београдске Црвене звезде.

„Змајице“ ће 11. новембра играти против Белгије на домаћем терену, затим три дана касније гостовати Сјеверној Македонији, а данас је селектор Горан Лојо објавио списак играчица на које рачуна за те мечеве. На њему се није нашла Мелиса Брчаниновић, којој је позив упућен, али је, како је саопштено из КС БиХ, чланица шпанске Гернике обавијестила бх. кућу кошарке да у предстојећем периоду не жели да игра за државни тим.

На списку се налазе: Милица Деура (Келтерн), Марица Гајић (Флам Кароло), Жонкел Џонс (Екатеринбург), Анђела Делић (Берое) Николина Џебо (Плеј-оф), Николина Бабић (Прометеј), Миљана Џомбета (Сату Маре), Николина Делић (Јежица), Драгана Домузин (Хернер), Матеа Тавић (Келтерн), Сара Хељић (Вашаш), Хана Халиловић (Хогсбо), Анђела Глигић (Партизан), Милина Мишељић (Црвена звезда), Кортни Харт (Горзов), Азра Никшић (Плеј-оф), Ајла Селимовић (Челик Зеница), Јована Марковић (Будућност), Неџла Ковачевић (Патерна), Горана Марјановић (Партизан) и Драгана Зубац (Хатај).

У новембру 2022. године, „змајице“ ће гостовати Њемачкој и Белгији, док ће у фебруару 2023. године угостити Сјеверну Македонију и Њемачку.

Пласман на Еуробаскет 2023 избориће побједници десет квалификационих група и четири најбоља другопласирана тима.

Приликом одлучивања о другопласираним селекцијама, брисаће се резултати остварени против четвтропласираних селекција.

У квалификацијама ће учествовати и домаћини, а уколико један или оба домаћина заврше међу поменутих 14 репрезентација, њихово мјесто ће заузети прва сљедећа најбоља другопласирана селекција у квалификацијама.

Коментари
Издвајамо