Требињски М тандем у Осаки

03.02.2022. - Кошарка

Женску кошаркашку репрезентацију Босне и Херцеговине овог мјесеца очекује квалификациони турнир у јапанској Осаки, гдје ће имати прилику да избори историјски наступ на Свјетском првенству.

Сусрети првог кола играју се 10. фебруара, а планирано је да репрезентативке БиХ пет дана раније крену на пут у азијску државу. Како истиче генерални секретар Кошаркашког савеза БиХ Амер Чолан, припреме за одлазак у Јапан, као и за наступ на такмичењу, засад протичу у најбољем реду.

“Специфичне су околности, због тренутне епидемиолошке ситуације је чак забрањен улазак страним држављанима у Јапан, али све се, што се нас тиче, одвија у добром правцу. Административни дио у вези самог путовања ускоро би требао бити закључен издавањем виза за наше играчице. Не би требало бити проблема, Жонкел Xонс је добила визу за Јапан у дипломатском представништву у Москви, очекујемо да буду издате такође за чланове стручног штаба и остале кошаркашице у амбасадама и конзулатима земаља у којима играју за своје клубове. Избјећи ћемо сценариј с којим су суочене Рускиње, јер не могу ући у САД и своје утакмице квалификација ће морати играти у Доминиканској Републици”, говори Чолан те додаје:“Осигуране су авионске карте, у Осаку путујемо преко Париза. Лет је 5. фебруара, а на коначно одредиште стижемо 6. фебруара у јутарњим сатима, по тамошњем времену. Претходно ће бити обављено ПЦР тестирање. У контакту смо са свим репрезентативкама, оне с нестрпљењем чекају тренинге и утакмице квалификација”, истиче генерални секретар КСБиХ.

Подсјетимо, репрезентација БиХ у првом колу 10. фебруара играт ће против Бјелорусије од 16 сати по локалном времену (8 ујутро по нашем времену). Два дана касније Змајице ће одмјерити снаге са Канадом (15 сати по локалном, 7 ујутро по нашем), а против домаће селекције играт ће 13. фебруара (18 сати, 10 ујутро по нашем).

На Свјетско првенство, које се током септембра одржава у Аустралији, пласират ће се три најбоље селекције из групе.

Из Требиња, како се надамо, на пут у Азију иду Миљана Џомбета и Милина Мишељић.

Коментари
Издвајамо