Требиње није на мапи

22.05.2023. - Кошарка

Sezona Nikšićko pivo 3×3 lige Republike Srpske, koja se ove godine igra u 25 gradova, počinje 28. maja kad se igra turnir u Uglјeviku. Konačni pobjednik će nastupiti na turniru u Francuskoj. Turniri će se igrati sve do 6. avgusta kada je na programu finalni turnir u Gradiški.

– Ovo je najmasnovnije takmičenje ovog tipa u BiH. 25 gradova će biti domaćini, a finalni turnir je na progamu 6. avgusta u Gradiški. Pobjednik osvaja slot za “Pont du Gard Challenger 2023” koji se igra 1. i. 2. septembra u Vers-Pont-du-Gardu, gradu na jugu Francuske – rekao je Ljubiša Šikarac, predsjednik 3×3 saveza Republike Srpske.

Nakon prvog turnira koji se igra u Uglјeviku na programu je šest turnira u junu (Višegrad, Petrovo, Banjaluka, Bratunac, Trn i Doboj). U julu se igra 14 turnira i to Modriči, Kozarskoj Dubici, Tesliću, Derventi, zatim Nevesinju, Laktašima, Gacku, Foča, te Novom Gradu, Prnjavoru, Loparama, Šamcu, Brodu i Istočnom Drvaru.

U avgustu se igra u Prijedoru, Šipovu i Bijelјini, dok je za 6. avgust u Gradiški zakazan finalni turnir na kojem će učestvovati najbolјe ekipe iz Srpske. Podršku ogranizaciji turnira daje Kabinet predsjednika RS, ministarstvu porodice, omladine i sporta u Vladi RS i naravno Košarkaški savez Republike Srpske.

Коментари
Издвајамо