Треба ли Билећи ХЕО

Аутор: Ратомир Мијановић
15.12.2020. - Кошарка

Од вечерас кошаркаши Хео Алексић комерца су у штрајку.

Трећа „плата“ касни и ако до петка не буду уплаћен макар дио дуговања, Билећани неће путовати на гостовање у Нови град.

Оно што је некад било понос Билеће и Херцеговине дошао је на гране да моли за оно зарађено. И то скромне „плате“ које су зарадили на терену и до сада имали максимални учинак. Стопостотни.

Руководство ове екипе, које чине све бивши играчи и који знају како је живјети од кошаркашког мајсторства, оформили су, упркос бројним проблемима респектабилну екипу у којој су већина домаћи играчи.

Гдје одоше они дани….

Они дани када се Билећа селила у спортску дворану да гледа евро утакмице, мечеве Премијер лиге БиХ … мечеве на које су, тада најбоље БиХ екипе, Босна, Слобода, Широки, долазили са респектом и, што не рећи страхом. Јер Билећа је била свим срцем за свој Херцеговац као што је сада за Хео.

А то је у ствари једно те исто.

Билећа је Хео, а Хео је Билећа.

Свакако морамо да поставимо питање:Треба ли Билећи Хео,

Или треба ли Херцеговини Хео.

Јер колико год да је тешко, а тешко је, зар треба дозволити да један успјешан спортски колектив дође у ситуацију да штрајком тражи права. Зар у Билећи и херцеговини, и заиста нема нико да би помогао овом клубу?

Чињеница је да је Билећа у финансијској дубиози, да се штеди на сваком кораку али… Можда ће наредни дани ипак дати позитиван одговор…. ?

Можда?

Ваљда је Хео са најбројнијом спортском армијом у општини Билећа, заслужио да о њему поведу рачуна они који имају кључ од касе.

Јер ако Хео одустане од такмичења, а и то је у изгледу кошарку ће у Билећи играти само код Ватрогасне станице.

Заиста,,, треба ли Билећи Хео?

Коментари
Издвајамо