Стотком испратили „Промо“ (фото албум)

Аутор: Р.МИ. Фото: Желимир Ковачина
24.10.2020. - Кошарка

Кошаркаши „Леотара“ сав спортски бијес након минималних пораза од сарајевских „Спарса“ и „Широког“ вечерас су, резултатски, искалили на екипи „Прома“ из Доњег Вакуфа кога су побиједили са убједљивих 102:73, по четвртинама 22:25, 20:6, 27:26 и 30:16 у утакмици 4. кола Лиге 12 Кошаркашког савеза БиХ.

Требињци су били изузетно доминантни у другом и четвртом периоду, када су напросто „експлодирали“ и брзом игром те одличним шутом са дистанце остварили високу предност. Најбољи појединац на утакмици је био кошаркаш „Леотара“ Стефан Мијовић са коефицијентом успјешности од 45.  Недостајала му је само једна асистенција за „трипл дабл“ учинак, 29 поена, 12 скокова и 9 асистенција. Вриједи истаћи и учинак Божа Ђурасовића са 20, Николе Ђурасовића са 14 и Марка Раичевића са 11 поена.

Протеклу седмицу смо провели у анализи игре гостију из Доњег Вакуфа. Знали смо да „промо“ није нимало наивна екипа када се игра са њима  настају велики проблеми у транзицији, позицији и скоку.Кад смо подигнули ниво агресивности у одбрани и они морали да бране транзицију дали смо некоико лаких кошева, а након тога је дошао и шут па није било проблема. Овим смо показали да смо једна озбиљна екипа без обзира на године”, рекао је тренер „Леотара“ Миро Вукоје.

Код гостију је предњачио амерички тандем, Вилсон са 21 и Едвардс са 19 поена.

У сљедећем колу „Леотар“ очекује прави испит, меч са екипом „Младости“ у Мркоњић граду. Мркоњићани су вечерас у Зеници поражени од новајлије у лиги, екипе „Челика“ 91:76.

Коментари
Издвајамо