Стеван Кртинић:Бол у рамену је ипак био озбиљан

27.12.2021. - Кошарка

Стеван Кртинић, млади кошаркаш Леотара, пристигао у љетном прелазном року брзо је освојио симпатије навијача требињске екипе, али чини нам се још брже их забринуо.

Наиме након одличног старта Требињаца, његове далекометне тројке против Младости из Мркоњић града која је одлучила побједника, дошло је до повреде која га је одвојила од терена. И још увијек га нема у екипи.

„Добро сам, и даље радим на томе да санирам повреду и да се вратим на терен. Не знам тачно када ћу се вратити, радим терапије и ускоро ћу кренути са јачањем повређеног дела рамена да се повреда не би враћала. Искрено, ја нисам ни осетио тренутак када сам доживео повреду. Осетио сам бол у рамену тек пар сати након утакмице и из дана у дан се тај бол погоршавао. С обзиром да сам добро отворио сезону нисам баш хтео да прихватим да ми је била озбиљнија повреда него што се испоставило да јесте“, каже Стеван Кртинић за херцегспорт.

Истиче да редовно прати игре Леотара и да му много значи одлична игра његових саиграча. „Задовољан сам како играју моји саиграчи, низ од 3 победе, поготово последња победа против Широког у гостима је потврда одличног рада. Атмосфера у екипи је одлична и само треба надоградити на досадашњи рад“, кaже нам он.

Кртинић је, након играња у родном Новом саду, у Војводини, одлучио се на одлазак у Америку. Тамо је стекао непроцјењиво искуство. Ипак, није децидан да је то најбољи пут кошаркашког одрастања.

„Па мислим да је то од играча до играча. Имате играче који су отишли у средину где су се добро развили и имали шансу да играју и да се покажу, а имате играће који су имали лоша искуства са колеџом. Све је индивидуално. Најбоља ствар је што након колеџа излазиш са дипломом и имаш шансу да кад додје до престанка каријере раније или касније можеш да се запослиш у струци“, каже нам даље Стеван.

Није сигуран када ће се вратити на терен. Неугодна повреда рамена тражи прије свега стрпљења у лијечењу.

„Не знам тачан датум повратка на терен, али радим сваки дан на томе да убрзам опоравак рамена а и да останем физички спреман да, кад бол у рамену нестане, могу да наставим све нормално“, каже нам на крају Стеван Кртинић са којим је Леотар добио играча за будућност.

Коментари
Издвајамо