Стефан Јанковић прекобројан

Аутор: Моцартспорт
28.12.2020. - Кошарка

Стефан Јанковић је и даље званично члан Партизана. Међутим, како ствари стоје, стручни штаб не рачуна више на њега. Клуб је писаним путем обавестио крилног центра да није у обавези да присуствује тимским тренинзима, али да је спреман да му обезбеди услове за индивидуалан рад, сазнаје Моззарт Спорт.

С обзиром колико је Јанковић играо ове сезоне (укупно 78 минута укупно на шест мечева), односно да се његова улога није променила са променом тренера, овакав епилог био је очекиван. Остаје још да се види до када ће званично остати члан Партизана, пошто га уговор с црно-белима веже до краја следеће сезоне.

Јанковић је у Партизан стигао из Црвене звезде после доста чудног расплета, изласка из уговора са црвено-белима, где је потписао уговор са Фуенлабрадом преко које се преселио у Хумску 1. Прву сезону у црно-белој опреми почео је добро, али како је време пролазило форма му је све више падала, до те мере да је већ на лето 2019. послат на позајмицу у атински АЕК. У главном граду Грчке није се дуго задржао, свега шест месеци, а пошто га тадашњи шеф стручног штаба Андреа Тринкијери није видео у својим плановима, отишао је у филијалу Вашингтон Визардса Капитал Сити Го-Го. Тамо се задржао до марта, јер га је клуб отпустио због повреде… Владо Шћепановић га је видео у својим плановима, одрадио је припреме, али је убрзо изгубио статус доласком Саша Филиповског. Црно-бели ће сутра у Венецији (20.30 часова) утакмицом са истоименим тимом ставити тачку на 2020. годину. Тај дуел је требало да се одигра раније, али је био одложен због појаве корона вируса у италијанској екипи.

Коментари
Издвајамо