Стефан Глоговац:Кад тад заиграћу поново у Леотару

16.10.2021. - Кошарка

У дресу своје нове екипе под именом Таргу Јиу, Стефан Глоговац у оквиру Лиге Румуније пружа запажене партије.

Он је изабрао свој пут спортског напредовања који се показао као исправан и већ је итекако афирмисан на овим просторима. Ипак, потписника ових редова је поприлично зачудило и изненадио одлазак у Румунију.

Па добро како за кога је било изненађење. За сада сам задовољан доласком у Румунију, играчи и управа су ме лијепо прихватили. За кошаркашку лигу у Румунији могу да кажем да се доста другачије игра него код нас, доста је већи интезитет игре и физички је доста захтјевна, велики број странаца и америчких играча доприноси томе. У доста тимова има наших играца и у пар тимова чак и наших тренера. У мом тиму сам ипак ја сам једини са наших простора од играча, док ми је тренер из Македоније“, каже Стефан за наш портал.

Упитали смо га да ли и колико прати дешавања у домовини а Стефан нам искрено одговара: „Искрено што се тиче кошарке у РС-у знам и пратим дешавања из наших пар клубова који играју најјачи ранг у БиХ, а наравно највише пратим Леотар. Тамо играју сви моји другари и волим да се чујем са њима и испричамо искуства једни другима“.

Многи су се питали да ли је било шансе током љета да остане у Требињу,  у Леотару. Глоговац има само ријечи хвале за руководеће људе у требињском премијерлигашу.

Причао сам неколико пута са људима из управе Леотара, они сваке године обаве разговор са мном, што је веома професионално од њих и имам ријечи хвале за те људе. Међутим још се нисам одлучио да се вратим, имам жељу да заиграм за први тим Леотара у својој каријери и надам се да ће ми се то и остварити“, каже Глоговац за херцегспорт.

Његова каријера, како рекосмо, текла је на начин који је сам изабрао. Отишао је као веома млад. Ипак, успјео је…

„Јесте млад сам отишао у Сарајевске Спарсе, тамо се афирмисао, постао њихов првотимац и након неког времена постао и њихов капитен.  Такође тамо сам се и школовао, лијепо вријеме сам провео у Саравеву и не кајем се због тога.Младима прије свега препоручујем да изаберу пут који они желе и на ком се осјећају најбоље. Ако је то спорт, да буду упорни и вјерују у себе!

Много среће Стефане…. Вриједан и упоран рад се увијек исплати.

Стефан Глоговац је најбољи примјер.

Коментари
Издвајамо