Стартује НБА лига

22.12.2020. - Кошарка

Нова НБА сезоне почиње у ноћи са уторка на сриједу са двије заиста феноменалне утакмице. Скраћена сезона са 72 утакмице бит ће отворена утакмицом Бруклин Нетса и Голден Стеј вориорса, а након дуго времена на паркету ћемо моћи да видимо Кевина Дуранта, Кајри Ирвинга са једне и Стефа Карија са друге стране.

Дурант је пропустио комплетну прошлу сезону због повреде Ахилове пете. Ирвинг и Кари су имали такође повреде које су их дуго одвојиле од паркета, али сада су потпуно спремни и сигурно да ћемо их гледати у најбољим издањима.

Нетси у сезону улазе са шампионским амбицијама. Имају заиста сјајан тим, а пред њима је први изазов у лику Стефа Карија који се сигурно пожелио кошарке.

Велику пажњу свакако ће изазвати и дерби Лос Ангелеса између актуелних првака Лејкерса и Клиперса.

Лејкерси у нову сезону улазе чак и јачи него у прошлу. Довели су сјајне играче, посебно у дефанзиви Харел и Гасол, нападачки су на истом нивоу и нема дилеме да ће поново бити главни кандидат за наслов првака.

Са друге стране Клиперси поново јуре трон након још једне разочаравајуће сезоне. Поново је ту јако добра екипа окупљена око Каваја Ленарда и Пола Џорџа, а видјећемо колико ће направити ове сезоне.

Коментари
Издвајамо