Српски трио на НБА драфту

28.04.2022. - Кошарка

Никола Јовић, Марио Накић и Саша Стефановић су за сад пријављени за драфт 2022. Са ове листе неки (можда и многи) момци ће се повући, одлучиће да се пријаве за драфт следећи пут. Али, чињеница је да НБА лига сада располаже именима свих интернационалних играча који су тренутно пријављени за драфт 2022.

Међу њима су двојица играча из Србије. Никола Јовић, таленат Меге и од недавно најбољи млади играч АБА лиге, односно Марио Накић, Београђанин који каријеру гради у Шпанији и који се у уторак радовао пласману у најбољих четири Еврокупа.

Наравно, на списку су и нека добро позната лица из регионалне кошарке – Малколм Казалон, Карло Матковић (Мега), Лука Шчука (Цедевита), Ловро Гњидић (Цибона) и Звонимир Ивишић (Подгорица). Црногорац Федор Жугић (Улм) и словеначки репрезентативац Жига Самар (Фуенлабрада) су такође на листи пријављених.

Листа интернационалаца броји 36 имена, док се 247 њих пријавило за драфт са америчких колеџа. Међу њима је и Саша Стефановић, момак који се налази на радару селектора Светислава Пешића и који је – иако рођен у Америци – вољан да наступа за домовину његовог оца, Љубише, првог Србина бираног на драфту. После четири сезоне на Пердјуу, Саша сада има снове о НБА лиги.

Коментари
Издвајамо