Српска дјеца се ипак радују!

27.06.2021. - Кошарка

Женска кошаркашка репрезентација Србије освојила је Европско првенство! Други пут у историји Марина Маљковић је одвела националну селекцију наше земље до континенталне титуле, и то победом над Француском у финалу одиграном у Валенсији – 63:54 (14:11, 17:15, 17:14, 14:15).

Да би сте били на врху, потребно је да се издрже сва искушења на успону. А овај успон је био баш, баш тежак. Не само због оне драме са домаћином, Шпанијом, у четвртфиналу, када је и поред судијске крађе побеђен бранилац трона. Не само због још једне драме, против Белгије, када је делић секунде одлучивао да ли ће кош супарница успети да их вине у завршну борбу за трон. Не, ово је била посебна борба. Са петоструким узастопним учесницама финала. Али и борба са самим собом.

Француска је велесила у женској кошарци. Доминантни центри је красе већ годинама, а ривали су бивали самлевени најчешће још у првој деоници. А наше краљице су у тој уводној четвртини свеле „триколорке“ на 14 поена, што им је било најмање поена у десет минута још од 2011. године.

Коментари
Издвајамо