Срцем оборили лидера

Аутор: Р.МИ. Фото: Миљан Ратковић Локопортал
03.04.2021. - Кошарка

У дербију 24.кола Лиге БиХ у кошарци, вечерас су кошаркаши Леотара, у изузетно квалитетној утакмици побиједили лидера на табели екипу Челика из Зенице резултатом 93:82, по четвртинама 22:18, 23:24, 26:18 и 22:22.

Током цијелог меча кошаркаши Леотара, које је са клупе због болести Мира Вукоја водио Дражен шегрт играли су агресивно, храбро а усуђујемо се написати и бескомпромисно и са таквим приступом игри остварили побједу која значи пласман у лигу 6. У овом мечу Леотар је наступио без капитена Ђорђија Нинковића а о пристзупу игри говори податак да су меч завршили са пет играча са по четири личне грешке. У уједначеној екипи Леотара, у којој је сваки играч имао своје запажене минуте и дионице, сви су били кошгетерски расположени. Пет играча је завршило меч са двоцифреним кошгетерским ученком а најефикаснији је био Мијовић са 24 поена. Осаманест је убацио Божо Ђурасовић, 17 Шакотић, 14 Никола Ђурасовић а 10 Алексић.

Код гостију, практично незаустављив је био искусни црногорски интернационалац Миливоје Божовић са 29 поена и 12 скокова.

Коментари
Издвајамо