Спарси прекинули Леову серију

Аутор: р.ми. Фото: Локопортал - Миљан Ратковић
09.01.2021. - Кошарка

Свакој серији дође крај па и побједоносној кошаркаша Леотара.

За то је заслужна већим дијелом екипа Спарса а мањим, неко ће рећи и одлучујућим, сама екипа Леотара.

Коначан резултат 89:87 свједочи о неизвјесности утакмице а када се узме у обзир резултат по четвртинама 33:25, 20:24, 14:28 и 20:12 и лаику ће наговјестити да су биле велике амплитуде у игри оба ривала у којој су се Сарајлије боље снашле.

Чини се да је ипак била пресудна трећа четвртина у којој су гости стекли високу предност од десет поена. Али Леотар се издигао и дошао, тројком Ђурасовића на минут и 47 секунди до краја до предности 87:86 и ту стао. До краја утакмице нису успјели да поентирају, за три поена су промашили Шакотић, Никола Ђурасовић и Раичевић, а гости су погађали, Камењаш најприје рутински користи асистенцију и седам секунди до краја погађа једно од два бацања и доноси побједу Спарсима. Апсолутно заслужену, мада и да је Леотар побиједио неби било незаслужено.

Код Леотара најефикаснији су били Мијовић са 22 те Божо Ђурасовић са 19. Код гостију Гегић са 23 и Камењаш а 20 поена су били бољи од осталих.

У редовима Леотара након пораза очигледно је било незадовољство јер упркос великој жељи и пожртвовању нису се поклопиле све коцкице за побједу. Гости су доласком искусног тренера Миодрага Кадије добили неопходну инјекцију самопуздања и по свој прилици биће конкурентни за пласман на највише мјесто у Премијер лиги БиХ.

У сљедећем колу, већ у сриједу Леотар гостује у Широком бријегу код домаће истоимене екипе.

Коментари
Издвајамо