Словенија боља од Босне и Херцеговине

20.06.2021. - Кошарка

Кошаркашице БиХ су у трећем колу Ц-групе Еуробаскета у Страсбоургу поражене од Словенијe са 91:81. Овим поразом изабранице селектора Горана Лоје пропустиле су прилику да као побједици групе изборе директан пласман у четвртфинале, те ће за пласман међу осам најбољих морати играти јоше једну утакмицу. 

Кључна за пораз била је друга четвртфинала у којој су Словенке у потпуности надиграле бх. тим. Прва четвртфина припала је бх. репрезентацији која је углавном имала предност. Но, у другом периоду Словенке су појачале одбрану по цијелом терену, погађале су са свих позиција и серијом од 15:0 дошле до убједљивог водства. 

На почетку другог полувремена настављена је добра игра репрезентације Словеније која долази до 25 поена предости. Када се чинило да ће репрезентација БиХ доживјети потпуни дебакл услиједио је период доминације бх. тима којем је мало недостајало да направи велики преокрет. Три минуте прије краја трећег периода почела је велика серија бх. кошаркашица од 11:2 чиме су у посљедњи период ушле с „подношљивих“ 16 поена разлике. Словенке су почеле губити сигурност, разиграла се Дожнел Џонс  уз одличну Марицу Гајић, и уз нову серију кошаркашице БиХ долазе на мање од десет поена заостатка, а двије минуте до краја смањују на свега три поена. Но, за потпуни преокрет нису имале довољно снаге те је Словенија дошла до друге побједе на Еуробаскету.

Овим поразом репрезентација БиХ заузела је друго мјесто у групи и за пласман у четвртфинале играт ће с трећепласираном екипом из Д-групе, Хрватском или Чешком.

Словенија је такођер изборила пласман у други круг, али за прво мјесто у групи јој је потребан пораз Белгије у мечу са Турском.

Коментари
Издвајамо