Сјајна игра српских кошаркашица

18.06.2021. - Кошарка

Након Италије, Српкиње су убедљиво поразиле селекцију Грчке – било је 85:51, а у једном моменту последње четвртине је наша селекција имала чак и 40 поена разлике (82:42).

Феноменалну утакмицу одиграла је Александра Црвендакић која је постигла 13 поена без промашаја!

Од самог старта меча су кошаркашице Србије почеле да граде предност, мада нису биле претерано ефикасне у уводном кварталу. Грчка је отворила меч веома слабо што је утицало да изабранице Марине Маљковић дођу до скромне предности на отварању.

Већ у другом кварталу је утакмица практично и решена. Невероватна одбрамбена игра Србије утицала је на то да Гркиње постигну само три поена за десет минута кошарке!

Почетком другог квартала је Србија стигла до двоцифрене предности, а на полувреме је отишла са чак 24 поена разлике када је било јасно да ће Грчка тешко да се извуче из те ситуације.

И трећи квартал је припао Српкињама, био најбољи поентерски што се наше селекције тише пошто је убачено 25 поена, али и у случају Грчке, која је постигла четири мање. У једном моменту средином трећег периода је чак било и невероватних 37 поена разлике за Србију – 60:23.

Последња четвртина је била пука формалност, изабранице Марине Маљковић су одлично одрадиле посао и нису ништа препустиле случају те су дошле до новог великог тријумфа.

Поред Александре Црвендакић која није имала промашај, двоцифрена је у нашем тиму била и Дајана Бутулија са 11 поена, а Ивон Андерсон је постигла девет, док су по осам имале Невена Јовановић и Саша Чађо. У тиму Грчке је двоцифрена била само Артемис Спаноу са десет поена.

У последњем колу групне фазе Европског првенства ће Србија играти у недељу од 12 часова против Црне Горе.

 

Коментари
Издвајамо