Сестре Зубац поново у репрезентацији БиХ

21.11.2022. - Кошарка

Након двије године одсуствовања из репрезентације БиХ, Николина Зубац (24) враћа се у бх. селекцију.

У разговору за „Независне“ сјајна кошаркашица из Невесиња није крила задовољство што се нашла на коначном списку селектора Горана Лоје за новембарски прозор квалификација за Еуробаскет и дуеле са Њемачком и Белгијом.

Неспоразум који се десио крајем 2020. године на релацији Кошаркашки савез БиХ-играчица је изглађен и Николина ће се ставити на располагање бх. тиму пред изузетно два важна меча квалификација. Њен долазак требао би дати димензију више испод коша „змајица“, које су подсјетимо послије Мундоабскета остале без неколице играчица које су се одлучиле опростити од бх. дреса.

“Враћам се након двије године у репрезентацију и мислим да то не би требало бити неко велико изненађење, јер се враћам да играм за свој тим и своју земљу. Иако нисам била двије године уз тим физички, била сам психички и бодрила их у свакој утакмици и вјеровала у њих. Заиста су направиле велики резултат”, каже Николина Зубац.

“Змајице” ће наставак квалификација дочекати у доста измјењеном саставу, обзиром да више неће бити Џонкел Џонс, Матее Тавић, Миљане Џомбете, Николине Делић и Николине Елез. Ту су нека нова лица с којима ће БиХ покушати да настави континуитет сјајних игара у посљедње вријеме.“Сада се промијенио састав, доста је подмлађена екипа, али очекивања су увијек на највећем нивоу. Да ли ћемо моћи да се носимо са Њемачком и Белгијом зависи само од нас и наше игре”, истиче Зубац.

Оно што је занимљиво да се у репрезентацију враћа и њена млађа сестра Драгана, иначе кошаркашица Херцег Новог. Обје се налазе у сјајној форми и нема сумње да ће бити од велике помоћи тиму Горана Лоје. Николина у Румунији у просјеку биљежи више од 15 поена и пет скокова на мечу, док Драгана на старту сезоне у Црној Гори просјечно убацује 18 кошева по утакмици.“Много ми значи што је и Драгана у саставу, једна смо другој велика подршка и на терену и ван терена. Што се мене тиче, сезоном у Олимпији за сад сам јако задовољна, јер сам се вратила послије годину дана паузе на терен, али знате како кажу јака воља и све се мозе. Резултат не мозе изостати”, закључила је Николина Зубац.

Подсјетимо, женска репрезентација БиХ окупиће се у Њемачкој гдје ће 24. новембра одииграти утакмицу против истоимене селекције. Три дана касније гостоваће репрезентацији Белгије. Након прва два кола квалификација изабранице селектора Горана Лоје имају максимални учинак од двије побједе.

Коментари
Издвајамо