Шербеџија:,,Дражен и лопта морају бити једно,таквoг глумца још увијек немам”

03.12.2021. - Кошарка

Филмски режисер Данило Шербеџија говорио је у интервјуу за “Новости” да ће имати доста проблема док нађе правог глумца за улогу Дражена Петровића, те да је о том филму причао доста с његовом породицом.

Када је ријеч о глумцу, Шербеџија каже да би више волио да нађе неког доброг кошаркашка, него да нађе професионалног глумца ког ће учити да игра кошарку.

“Бавим се мишљу да то буде неки натуршчик који је уједно добар кошаркаш и има смисла за глуму, прије него да то буде професионални глумац којег ћемо учити кошарци. Јер таквог глумца који игра јако добро кошарку засад не познајем, али ако постоји нека ми се јави. Вјерујем да бих од педесет кошаркаша могао наћи неког талентованог за глуму” – изјавио је Шербеџија и додаје:

“Радићу с њим ако треба и двије године само да га припремим за снимање. Не желим у крупним кадровима и супертоталу видјети да глумац не зна играти кошарку. Дражен и лопта морају бити једно, што мора бити очито у сваком његовом покрету. Ту нема компромиса“.

На питање због чега се одлучио да прави филм о Дражену, казао да је он по њему највећи кошаркаш икада.

“Дражен је био и остао моја прва кошаркашка љубав. Рецимо то овако: у фудбалу сам жестоки хајдуковац, али у кошарци сам цибонаш. За мене је Дражен ипак највећи икада, и ту сам субјективан, наравно, али за мене је он већи чак и од Мајкла Џордана. Свидјела ми се његова борбеност. Не волим досадне спортисте какви су Кристијано Роналдо и Лионел Меси, а Дијего Армандо Марадона је бог” – истакао је он.

Затим је додао да је доста причао са Драженовом породицом о филму.

“Били смо на састанцима с његовом породицом и мајком Бисерком; у сценарију постоје неки елементи који показују и другу страну Дражена, не нужно ону најбољу, али она је то прихватила као што се прихвата живот са својим добрим и лошим стварима. Није имала приговора на сценарио који је прочитао и њезин нећак, Ацин син, јер не можеш ићи у овакав пројекат, а да ти га породица, у овом случају Драженова, не благослови у неку руку” – додао је Шербеџија.

Планирано је да се филм снима у Хрватској, Њемачкој и Сједињеним Америчким Државама, а премијера би требала бити 2023. година на 30 година од његове смрти.

Коментари
Издвајамо