Савић за нови Партизан

12.03.2021. - Кошарка

Велико кошаркашко име долази у Београд

Кошаркашки клуб Партизан у посљедње вријеме у жижи је јавности због лоших резултата и бројних турбуленција у и око клуба. Клуб из Београда мијењао је и тренера, а клуб је напустио и спортски директор.

Ипак црно-бијели су према наводима медија пронашли човјека који би их требао вратити на прави колосијек, а који има богато искуство иза себе. Ријеч је о 54-годишњем Зорану Савићу, иначе човјеку рођеном у Зеници, који је каријеру почео, те играо за први тим КК Челик, да би касније направио велику каријеру.

Зоран Савић на поменутој функцији наслиједиће Николу Лончара, који је недавно напустио црно-бијеле.

Некадашњи репрезентативац Југославије има значајно искуство у обављању посла спортског директора. Од 2002. до 2005. радио је као генерални менаџер Фортитуда. Сматра се једним од најзаслужнијих што је талијански тим играо финале Еуролиге 2004. године. Исту улогу имао је и у Барцелони од 2005. до 2008. У том раздобљу је на мјесто тренера довео Ћавија Пасквала и практично с њим поставио основе за освајање европске титуле 2010. године. Током играчке каријере, Савић је наступао за Чапљину, Челик, Сплит, Барцелону, ПАОК, Реал Мадрид, Виртус, Ефес и Фортитудо.Са селекцијом Југославије освајао је злата на свјетском првенству у Аргентини 1991. и Европским шампионатима у Италији 1991, Грчкој 1995. и Шпанији 1997.

 

Коментари
Издвајамо