Саша Топчов: Билећани… сачувајте Хео

22.08.2021. - Кошарка

Један од најбољих кошаркаша који су играли у Херцеговцу, а кажу и људи. Александар Сашо Топчов наш је данашњи гост…. Сјежа се Билеће и херцеговца и не може да вјерује шта се догодило са овим клубом….

Многи се љубитељи кошарке питају гдје је Саша Топчов, шта раду, да ли је у кошарци, прати ли резултате Херцеговца (Хеа) има ли контаката у Билећи? Да ли се са неким евентуално чује и слично?

Добар дан свим љубитељима кошарке из Билеће и из целе Херцеговине.Тренутно живим и радим у Бугарској у Варни на Црном мору где имам свој кошаркашки клуб, који се бави кошаркашким усавршањем млађих категорија у исто време сам и власник једног од највећих кошаркашких  кампова у источној Европи.

Билећани те по најљепшем памте. Какви су за тебе били дани када си играо у Билећи?

Са многим људима из Билеће сам остао у контакту . Много је лакше откад имамо социјалне мреже па преко њих пратим сва дешавања како у  Билећи тако и у целој Херцеговини.То су били једни од најлепших дана у мојој кошаркаској каријери.Никад нећу   заборавити како ме је Билећа примила и како су људи били срдачни према мени.

Ко су били саиграчи и каква је била атмосфера у тиму? Ко су били најтежи противници?

У том периоду сам имао осећај као да цео град живи за кошарку.Ми смо имали јак тим који је био конкурентан свим тимовима из лиге.Хомогеност тима и жеља да дамо пуној дворани победу је била јача од свега.Мислим да су тренери Аграмовић у првој и Миро Вукоје у другој години заједно са управом направили одличан посао.Довели су са стране у првој години Протића, Павловића, Јоцовића, Младеновића, Зеца… и другој години Јојића,Зиројевића,Кнежевића,Маловића… и језгро од домаћих играча предвиђених капитеном Драганом Вујовићем,Вељом Капором,Зораном Вукајловићем младим Зеленовићем ,као и Салатићем и Јокановићем који су после каријере израсли у изврсне кошаркашке тренере. У том периоду мислим да су тимови више мислили како да зауставе Хеа од тога колико смо ми мислили о њима. Заиста смо били сјајан тим и могли смо да победимо сваку екипу у БИХ о томе говоре и резултати Хеа из тих година.Мислим да смо лигу почели са 6 победа у низу.

Да ли си чуо да је КК Хео, у веома тешком стању… Како то коментаришеш?

Много ми је тешко да видим и чујем ста се дешава са Хеом и надам се да ће људи наћи и жељу и вољу да помогну посрнулом Хеу.У том процесу да помогну клубу треба да се укључе не само грађани Билеће већ житељи целе регије а богами и целе Републике Српске.Мисли да са правим људима у управи клуба и јасним програмом и принципима за развој клуба ништа није немогуће.

Како је након Билеће текла твоја каријера?

Након Билеће сам дошао у Варну у Бугарској.Град на црном мору.Ту сам играо две године након чега сам се преселио у Плевен где сам играо 3 сезоне  после тога сам се вратио у мој Зрењанин да помогнем Пролетеру у Кошаркашкој лиги Србије.После те сезоне сам играо три године у Румунији у Орадеи да би се на крају вратио у Варну где и данас живим. И одиграо три сезоне за Економски универзитет из Варне.

Твој насљедник, син, игра за репрезентацију Србије. Сви кажу да је итекако талентован!

Алекс је јако талентовано дете има смисла за кошарку.Сад је све на њему , ако тако настави и стоји чврсто са ногама на земљи, мислим да ће имати светлу кошаркашку будућност.

Твоја порука за Билећане и све навијаче Херцеговца?

Моји драги Билећани, не дозволите  да једна институција као што је Хео нестане са кошаркашке мапе РС и БиХ.Урадите све што је у вашој моћи да помогнете кошаркашком клубу, за то ће вам бити захвална ваша деца која ће продужити да гаје  осећања и емоције ка једном од симбола Билеће. Све вас воли ваш Саша Топчов!

Коментари
Издвајамо