Ратко и Марко Авдаловић-Братски у кошаркашку будућност

21.11.2022. - Кошарка

Браћа Авдаловић Ратко (2005) и Марко ( 2010) успјешно се баве кошарком у КК” Хео ” из Билеће.

Ратко се почео бавити кошарком у Гацку у ОКК ” Гацко”, а када је прешао у КК” Хео” његовим стопама кренуо је и млађи брат Марко.Љубав према овом спорту наслиједили су од оца Владимира који се кошарком поче бавити у родном Сарајеву, а касније дуги низ година са успјехом носио дрес КК” Младости” из Гацка.

Ратко је повремено наступао као појачање КК” Игокеа”, а позиван је и на контролне тренинге јуниорске репрезентације БиХ.

Његов млађи брат Марко већ је на радару кошаркашких стручњака у земљи и региону, а у години на измаку узео је учешће на бројним међународним турнирима, гдје је својим талентом и предиспозицијама скренуо пажњу на себе. На међународном турниру у Загребу наступао је за “Игокеу”, а на недавно завршеном турниру у Мађарској проглашен је за најбољег играча екипе “Пантер” из Никшића чије је боје бранио.Заједно са клубским колегом Владаном Вујовићем из Билеће недавно је учествовао на смотри најбољих младих кошаркаша из региона одржаног у Београду, а треба напоменути да су тренирали са најталентованијим колегама из Црвене Звезде, Игокее и других клубова са ових простора. Из породице Авдаловић је и прослављени српски репрезентативац Вуле Авдаловић, па се искрено надамо да ће један од поменуте браће проносити славу овог презимена у кошаркашком свијету.

Коментари
Издвајамо