Радоњићев повратак на мјесто успјеха

Аутор: Моцартспорт
24.12.2020. - Кошарка

Дејан Радоњић се вратио! Моззарт Спорт ексклузивно сазнаје: црногорски тренер предводиће Црвену звезду у наставку сезоне коју је на клупи започео Саша Обрадовић.

Међутим, упркос клупским инвестицијама у добре играче – а све их је бирао Обрадовић – резултати су изостали и што је још битније: игре није било. После 16 гола у Евролиги само пет победа, једна у последњих седам мечева . Велико разочарање и за навијаче и за првог човека клуба Небојшу Човића, који је и сам пред почетак сезоне гајио велики оптимизам и најављивао напад на четвртфинале елитног такмичења.

Обрадовић се ипак није снашао, па ће сада диригентску палицу преузети Радоњић, који је навијачима остао у лепом сећању из првог, резултатски врло успешног мандата на клупи црвено-белих. Подсетимо, мада то и врабци на грани знају, од 2013. до 2017. Звезда је под Радоњићевом командом прекинула Партизанову доминацију, освојила три титуле првака Србије, три пехара у Јадранској лиги, три Купа Радивоја Кораћа, а играла је и четвртфинале Евролиге у сезони 2015/2016 када ју је у три утакмице избацио каснији шампион, московски ЦСКА.

Две године раније играла је Радоњићева Звезда и полуфинале Еврокупа – тад је бољи био Уникс из Казања – потом у сезони 2014/2015 добацила до ТОП 16 фазе Евролиге, да би се од црвено-белих опростио оним низом од осам победа у елити у сезони 2016/2017, када је Дарушафака спречила београдски клуб да се још једном домогне четвртфинала.

Затим је био у Бајерну, а тамо му је пресудио баш убедљив пораз од Црвене звезде.

Круг се сада обрнуо. И Радоњић је на опште одушевљење навијача поново тренер Црвене звезде. Овог пута није он селектирао екипу и неће имати лак задатак да промени ток сезоне.

 

Коментари
Издвајамо