Препуни Мејдан чека Леотар

29.01.2022. - Кошарка

Дуел двије тренутно најбоље екипе у лиги када је ријеч о форми Слободе и Тузле и Леотара сигурно ће вечерас понудити велику борбу и квалитетну кошарку. Слобода је у свом побједничком низу савладала овосезонске фаворите и екипе из врха табеле као што су Спарс, Борац и Широки, а карактер су показали у сусрету против Младости гдје су наступили без готово пола свог ростера и убиљежили побједу. О фантастичном низу Леотара од седам везаних побједа довољно говори податак да је екипа из Требиња посљедњи пораз убиљежила још у новембру 2021. године. У првом сусрету ове двије екипе ове сезоне у Требињу, екипа Леотара је била успјешнија резултатом 76:71.

Узбуђени због повратка на паркет пред својом публиком уз жељу за наставак низа побједа и реванш Леотару за пораз из првог дијела сезоне, суботњи дерби најавили су тренер Недим Џемић и играч Слободе Харис Делалић: “Данас нас чека дерби и то не дерби само по лигашкој табели него и по квалитету екипа. Иза нас је једна захтјевна, али и успјешна серија, будући да смо у мјесецу јануару без пораза. Побједа против Леотара, још једне у низу екипа из врха табеле, била би круна за крај овог мјесеца и сјајна награда за завршетак овог мини циклуса у којем се налазимо. Очекује нас тешка утакмица, Леотар је једна од најуигранијих екипа у лиги, момци који су дуго заједно и који имају јасан циљ за ову сезону.  Сигуран сам да долазе са амбицијом да остваре побједу, али ми ћемо учинити све да их у томе спријечимо уз помоћ наше публике”, изјавио је Џемић.

Дејан Шакотић, један од најбољих играча Леотара пред утакмицу са Слободом у Тузли је истакао:

“Очекујем тешку утакмицу против Слободе која је одлична екипа и која има пар јако добрих и искусних играча. Уколико наметнемо свој ритам мислим да ћемо бити у прилици да побједимо Битно је да будемо фокусирани и сконцентрисани да испунимо задатке који су пред нама. Нека буде фер плеј и нека бољи побједи”, изјавио је Шакотић. Очекује се, како кажу у Слободи, до посљедњег мјеста испуњена Спортска дворана Мејдан а почетак је у 19 часова.

Коментари
Издвајамо