Преносимо: Мали будет а велико срце КК Леотар Спорт ДЦ

Аутор: спорт дц
22.04.2021. - Кошарка

Његош у једном дијелу “Горског вијенца“ каже “Бој не бије свијетло оружје, већ бој бије срце у јунака“. Тако је и са кошаркашима Леотара ове сезоне. Мали буџет и то један од најмањих у лиги, бројни други проблеми а на крају су завршили у Лиги за првака.

Миро Вукоје и његов стручни штаб имали су ограничене ресурсе приликом склапања екипе. По информацијама које имам буџет Леотара је око 180 хиљада марака. Зато су у Леотару одлучили ангажовати већином домаће момке којима бар неће морати плаћати стан и храну.

Окупила се веома добра екипа, поготово ако се узму у обзир финансије. Браћа Ђурасовић, Дејан Шакотић, Владимир Алексић, Ђорђије Нинковић, Стефан Мијовић, Милидраговић и другови, од старта су дисали као један а то њихово заједништво је и највећа снага ове екипе.

Јер поред скромних финансија, Леотар је имао још гомилу проблема. Готово да није било меча у коме је Леотар играо са комплетном екипом. Рецимо, Слободу и Челик добили су у гостима са осам играча у ротацији. Бројне повреде, неколико случајева коронавирус, све су то биле муке за Леотар.

Колико је ситуација лоша што се услова тиче, говори и податак да Леотар на гостовања иде и без доктора и без физиотерапеута. Тако на примјер, Раичевићу који се повриједио против Борца, помоћ је указао медицински тим Борца.

Међутим, без обзира на мали буџет, на проблеме са повредама и короном, Леотар је показао да велико срце играча може надмашити све. А срце играча Леотара је заиста велико. Они се боре као лавови и играју заиста квалитетну кошарку.

Већ на старту првенства видјело се да ће Леотар бити опасан јер су у првом колу играли егал са Спарсима у гостима и промашили су шут за побједу. Како је сезона текла, Леотар је изгледао на терену све боље и боље. Два кола прије краја регуларног дијела, осигурали су пласман у Лигу за првака.

А у Лиги за првака главни адут Леотара биће управо заједништво екипе и велико срце које имају играчи тренера Вукоје. Иако је на старту сезоне главни циљ био опстанак, касније Лига за првака, сада је циљ јасан. Екипа жели у плеј оф и жели да се пласира у Дваба лигу.

Можда су неки тимови квалитетнии, сигурно су сви у Лиги за првака са већим буџетом од Леотара, али Требињце нико неће моћи узети здраво за готово. А ако то неко и уради, Леотар ће му дати једну горку пилулу у виду пораза.

Коментари
Издвајамо